Μαρία Ζαχάροβα: Η Δύση προστατεύει στην Ουκρανία τους ιδεολογικούς διαδόχους τους φασισμού

Η δράση του ουκρανικού καθεστώτος αποκαλύπτει την εγκληματική του φύση, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και οι νεο-ναζί χρησιμοποιούν τους απλούς Ουκρανούς ως ανθρώπινη ασπίδα, όπως και ξένους που βρίσκονται στην Ουκρανία.

«Πρέπει να πούμε ότι η διεθνής κοινότητα ναι μεν έχει συζητήσει διάφορα πράγματα, αλλά όχι αυτά» είπε και συνέχισε: «Έχουμε δει ζωντανά στην τηλεόραση εγκληματίες να χρησιμοποιούν δυτικά όπλα, ανεξάρτητα από τις τακτικές μονάδες του στρατού. Κινούνται ελεύθερα και προφανώς υποβοηθούνται. Είναι τιμωρητικά αποσπάσματα και μετά οι ΗΠΑ λένε πως θέλουν να φέρουν την ελευθερία στον κόσμο». 

Συμπλήρωσε ότι στην Ουκρανία έχουμε μια εικόνα του πώς θα γίνει αυτό. «Ναζί, υπερεθνικιστές και εγκληματίες κρύβονται πίσω από γυναίκες και παιδιά, οι εικόνες τους προβάλλονται συνέχεια με την υποκίνηση των δυτικών», είπε η Ζαχάροβα. 

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε: «Ο αντισημιτισμός, η ξενοφοβία και οι φυλετικές διακρίσεις ανθίζουν σήμερα στην Ουκρανία. Είναι ακριβώς αυτά για τα οποία μιλάμε τα τελευταία οκτώ χρόνια κι αυτά τα οποία συλλογικά αγνοεί η Δύση, προστατεύοντας τους ιδεολογικούς διαδόχους τους φασισμού».

Πηγή: skai.gr