Μάλτα: Νεκροί μεσοπέλαγα 8 μετανάστες λόγω ψύχους και ασιτίας

Η επιχείρηση της ιταλικής ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε σε απόσταση 42 μιλίων από το νησί της Λαμπεντούζα

Πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες που επέβαιναν σε πλοιάριο με προορισμό την Κάτω Ιταλία, βρέθηκαν νεκροί από την ιταλική ακτοφυλακή.

Η επιχείρηση της ιταλικής ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε σε απόσταση 42 μιλίων από το νησί της Λαμπεντούζα. Οι οκτώ μετανάστες, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πέθαναν εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας και της έλλειψης φαγητού. Οι διασωθέντες είναι 42 και, όπως διηγήθηκαν στους γιατρούς που τους επισκέφθηκαν στην Λαμπεντούζα, είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από το Σφαξ της Τυνησίας.

Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα Φίλιπο Μανίνο δήλωσε πως η ακτοφυλακή περισυνέλεξε χθες, Πέμπτη, το βράδυ «οκτώ πτώματα, πέντε ανδρών και τριών γυναικών, μία από τις οποίες ήταν έγκυος. Υπάρχουν 42 επιζώντες, δύο από τους οποίους είναι έγκυες γυναίκες».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, εκτός από τους οκτώ νεκρούς, κατά τον διάπλου της Μεσογείου έχασε την ζωή του και ένα νεογέννητο. Η μητέρα του, σε κατάσταση απελπισίας, έριξε το πτώμα του στην θάλασσα και μετά λίγες ώρες, εξαιτίας του μεγάλου ψύχους, απεβίωσε και η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ