Γερμανία: Η κυβέρνηση ενέκρινε την εξαγωγή Leopard 1 στην Ουκρανία

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξέδωσε άδεια εξαγωγής για άρματα μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία», δήλωσε ο Στέφεν Χέμπεστραϊτ, επισημαίνοντας ότι τα άρματα θα προέλθουν από την αμυντική βιομηχανία»

Η γερμανική κυβέρνηση επιτρέπει πλέον την εξαγωγή αρμάτων μάχης Leopard 1 προς την Ουκρανία, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας σημερινό σχετικό δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξέδωσε άδεια εξαγωγής για άρματα μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία», δήλωσε ο Στέφεν Χέμπεστραϊτ, επισημαίνοντας ότι τα άρματα θα προέλθουν από την αμυντική βιομηχανία. Λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των αρμάτων και τον χρόνο παράδοσής τους στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, θα δοθούν «τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», ανέφερε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της SZ, οι εταιρίες Rheinmetall και Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) προτίθενται να επισκευάσουν δεκάδες άρματα Leopard 1, προκειμένου να παραδοθούν στην Ουκρανία. Η πρώτη ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να παραδώσει συνολικά 139 άρματα μάχης Leopard 1 και 2, εκ των οποίων τα 22 Leopard 2 εντός του έτους, από το δικό της απόθεμα. Προβλήματα ωστόσο διαπιστώνονται στην εξασφάλιση των απαιτούμενων πυρομαχικών, των 105 χιλιοστών. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας, η οποία έχει προμηθευτεί 250 Leopard από τη Γερμανία, μέχρι τώρα έχει αρνηθεί να παραδώσει τα αντίστοιχα πυρομαχικά, όπως και στην περίπτωση των αρμάτων Gepard.

Την περασμένη εβδομάδα η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αποστολή 14 αρμάτων μάχης Leopard 2.

Πηγή: skai.gr