Λουκασένκο: «Θεωρίες συνομωσίας» η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα

«Αυτό είναι. Καμία άλλη πρόθεση, καμία συνωμοσία» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας βάζοντας τέλος στις φήμες για σχέδιο ανάπτυξης στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας

Η πρόσφατη κίνηση των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας δεν αποτελεί μέρος ενός σχεδίου ανάμειξης στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Κάναμε και κάνουμε ασκήσεις. Τώρα είναι πιο εκτεταμένες λόγω της τρέχουσας κατάστασης και των απειλών. Επομένως, διεξάγουμε ασκήσεις στο έδαφός μας», δήλωσε ο Λουκασένκο. 

«Αυτό είναι. Καμία άλλη πρόθεση, καμία συνωμοσία» υπογράμμισε την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για εμπλοκή της Λευκορωσίας στον πόλεμο μετά και την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Λευκορωσία. 

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα τον Δεκέμβριο, η Λευκορωσία ανακοίνωσε έκτακτες στρατιωτικές ασκήσεις σε ολόκληρη τη χώρα ενώ στη συνέχει αακολούθησε το ταξίδι του Πούτιν στη χώρα. Αυτό πυροδότησε εικασίες ότι ο Ρώσος πρόεδρος ταξίδεψε με σκοπό να πείσει τον Λουκασένκο να τον βοηθήσει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Η Λευκορωσία μοιράζεται σύνορα 674 μιλίων με την Ουκρανία.

Οι πρόσφατες μετακινήσεις στρατευμάτων ήταν μια απάντηση στις αυξημένες εντάσεις, είπε ο Λουκασένκο.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μπορεί να αναπτυχθεί επιθετικότητα εναντίον της χώρας μας», είπε. «Βλέπουμε ετοιμότητα από την πλευρά των γειτόνων μας» κατέληξε. 

Πηγή: skai.gr