Απειλές Λουκασένκο: Η Δύση φοβάται πολύ νέο πόλεμο μεγάλης κλίμακας, ή πυρηνική καταστροφή

Ούτε το Μινσκ θέλει να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, διαβεβαίωσε ο Λουκασένκο. "Ούτε εμείς επιδιώκουμε κάτι τέτοιο, και εμείς φοβόμαστε. Γιατί αυτό, λένε οι ειδικοί, θα μπορούσε να προκαλέσει μια παγκόσμια καταστροφή"

Παρά τα τελευταία της βήματα, η Δύση φοβάται πολύ την πιθανότητα ενός νέου πολέμου μεγάλης κλίμακας ή μιας πυρηνικής καταστροφής, ανέφερε απειλητικά ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο σε συνέντευξή του στην εκπομπή 60 Minutes του καναλιού Rossiya-1.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε τον Μάρτιο σχέδιο για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας. Είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα μετακινεί τέτοια όπλα εκτός της ρωσικής επικράτειας από το 1991 και την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης.

«Συνάντησα ανθρώπους που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτά τα πράγματα, οι οποίοι λαμβάνουν ριζοσπαστικές, δραστικές και τελικές αποφάσεις στην περίπτωση του ‘’αν’’, είπε ο Λουκασένκο. «Αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι μια πυρηνική καταστροφή και ήταν ειλικρινείς σχετικά με αυτό. Φοβούνται τη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία. Είναι απολύτως φυσικό», πρόσθεσε.

Ούτε το Μινσκ θέλει να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, διαβεβαίωσε ο Λουκασένκο. «Ούτε εμείς επιδιώκουμε κάτι τέτοιο, και εμείς φοβόμαστε. Γιατί αυτό, λένε οι ειδικοί, θα μπορούσε να προκαλέσει μια παγκόσμια καταστροφή και αυτός ο πλανήτης μπορεί να φύγει από την τροχιά του, εάν όλα αυτά τα όπλα εκραγούν», δήλωσε δε. 

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, «η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά, εάν ο εχθρός εισβάλει στο έδαφός της ή εάν αυτή η επιθετική πράξη απειλεί την ύπαρξη του κράτους». Προέτρεψε να γίνουν συνομιλίες όσο υπάρχει ευκαιρία για αυτούς, αλλά η Δύση, ισχυρίστηκε, απαγορεύει στην Ουκρανία να εμπλακεί σε οποιαδήποτε συνομιλία.

«Είμαι βέβαιος και έχω καλά πληροφορίες ότι η συντριπτική πλειοψηφία (των ανθρώπων) στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του στρατού που μάχεται και σκοτώνεται εκεί, θα ήθελε να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο τώρα», είπε ο Λευκορώσος ηγέτης. «Αλλά υπάρχουν εκείνοι οι υπερεκτιμημένοι ανώτεροι αξιωματούχοι με επικεφαλής τον (Ουκρανό Πρόεδρο) Βολόντια Ζελένσκι. Είναι ένας "ήρωας" τώρα, που κάνει τον γύρο του κόσμου... Τον φιλούν, τον αγκαλιάζουν και όλα αυτά. Νόμιζα ότι ήταν πιο έξυπνος» σχολίασε δηκτικά ο Λουκασένκο. 
 

Πηγή: skai.gr