Τους 9.227 έφτασαν οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τη Χαμάς

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, 2.405 γυναίκες είναι μεταξύ των νεκρών - Στοκχόλμη: Πολλοί Σουηδοί πολίτες σκοτώθηκαν στη Γάζα

Το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι 9.227 άνθρωποι, εκ των οποίων 3.826 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, 2.405 γυναίκες είναι μεταξύ των νεκρών.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χαμάς έχει σκοτώσει 1.400 ανθρώπους, κυρίως αμάχους, και έχει συλλάβει περισσότερους από 240 ομήρους στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, την πιο αιματηρή ημέρα της 75χρονης ιστορίας της σύγκρουσης.

Πολλοί Σουηδοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα τον τελευταίο μήνα, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας, επικαλούμενο πληροφορίες που έλαβε από τις τοπικές αρχές.

"Το Υπουργείο Εξωτερικών έλαβε τις πληροφορίες μετά τις 7 Οκτωβρίου. Το γενικό προξενείο της Σουηδίας στην Ιερουσαλήμ ασχολείται με τις υποθέσεις", τόνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του μέσω email, όπως αναφέρει η Jerusalem Post.

Η Σουηδία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή αριθμό των νεκρών, ή υπό ποιες συνθήκες πέθαναν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ