IDF: Βρισκόμαστε σε συναγερμό στα σύνορα με τον Λίβανο

"Το Ιράν προτρέπει τους δορυφόρους του να μάς αποσπάσουν την προσοχή από τη Γάζα" δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού

Ενόψει της κρίσιμης ομιλίας του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ο εκπρόσωπος των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) Ντάνιελ Χαγκάρι τόνισε την Παρασκευή ότι το Ιράν προτρέπει τους «δορυφόρους του», οργανώσεις όπως οι Χεζμπολάχ, να αποσπάσουν την προσοχή του Ισραήλ από τις μάχες στη Γάζα, προσθέτοντας ότι ο στρατός διατηρεί «ένα πολύ υψηλό επίπεδο ετοιμότητας στο βορρά για να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να συμβεί».

«Το Ιράν συνεχίζει να διεξάγει ανατρεπτική δραστηριότητα και να ενθαρρύνει τη δραστηριότητα των δορυφόρων» είπε ο Χαγκάρι. «Όπως έκανε στην Ουκρανία, την Υεμένη και το Ιράκ, αυτό συνεχίζει να κάνει εναντίον του Κράτους του Ισραήλ, καθώς και να προσπαθεί να μας αποσπάσει την προσοχή από τον πόλεμο στη Γάζα».


Σχετικά με τις μάχες στη Γάζα, ο Χαγκάρι είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη της Γάζας και τη γενική της περιοχή «από τον αέρα, τη γη και τη θάλασσα».

«Οι στρατιώτες συνεχίζουν να πολεμούν και να καταστρέφουν τρομοκρατικές υποδομές στο έδαφος, και κάτω από αυτό. Τη νύχτα οι δυνάμεις μας εντόπισαν πολλά όπλα σε διάφορες τοποθεσίες σε τρομοκρατικά οχυρά που κατέλαβαν οι δυνάμεις μας» πρόσθεσε ο αξιωματούχος των IDF.

Ο Χάγκαρι ανακοίνωθηκε επίσης ότι ο επίσημος αριθμός των ομήρων που κρατά η Χαμάς μειώθηκε από 242 σε 241.

Η στιγμή που βομβαρδίζεται κτίριο όπου βρισκόταν διοικητής της Χαμάς 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτρα ότι σκότωσε διοικητή της Χαμάς, με τις ισραηλινές δυνάμεις να επιχειρούν στην περιοχή Μπέιτ Χανούν.

Ο ισραηλινός στρατός και η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ δήλωσαν ότι σκότωσαν τον Μουσταφά Νταλούλ, τον διοικητή του τάγματος al-Sabra Tal al-Hawa της Χαμάς, ο οποίος συμμετείχε σε μάχες κατά των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επέδραμαν μαχητικά αεροσκάφη με βάση τις πληροφορίες της Σιν Μπετ. Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με τη στιγμή που καταστρέφεται το κτίριο όπου βρισκόταν ο διοικητής της Χαμάς. 

Αναφέρθηκε επίσης ότι δυνάμεις επιχειρούσαν στο Μπέιτ Χανούν, όπου βρήκαν πολλά όπλα και υλικό πληροφοριών. Επιπλέον, το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ έπληξε κτίρια από τα οποία είχαν εκτοξευθεί αντιαρματικά πυρά.

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι έχουν περικυκλώσει την πόλη της Γάζας από τρεις πλευρές και, πλέον, επιχειρούν εντός της πόλης και τις συνοικίες της. Όπως τόνισε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, Χέρτσι Χαλέβι, «βρισκόμαστε στην καρδιά της Γάζας με τον εκπρόσωπο των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι, να υπογραμμίζει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις επιτίθενται κατά φυλακίων, αρχηγείων και άλλων υποδομών που χρησιμοποιούνταν από τη Χαμάς.

Πριν την έναρξη του πολέμου, η πόλη της Γάζας ήταν το πιο πυκνοκατοικημένο σημείο στη Λωρίδα όμως, ο ισραηλινός στρατός από τις 13 Οκτωβρίου επαναλαμβάνει την εντολή οι πολίτες της να κατευθυνθούν προς τον νότο. Αυτή τη στιγμή άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των αμάχων που παραμένουν σε αυτό το σημείο του χάρτη με τις εικόνες που φτάνουν από τη γεμάτη από ερείπια πόλη της Γάζας να μαρτυρούν την καταστροφή.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με γραπτή του ανακοίνωση, επiσήμανε ότι «βρισκόμαστε στο απόγειο της μάχης» καταγράφοντας «εντυπωσιακές επιτυχίες».

Πηγή: skai.gr