Μάχες σε όλα τα μέτωπα-Χωρίς σημαντική ρωσική πρόοδο προς Κίεβο, λέει το Λονδίνο

Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο

Για συνεχιζόμενες μάχες βορειοδυτικά του Κιέβου κάνει λόγο το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας σε νεότερη ενημέρωση το πρωί της Τετάρτης, σημειώνοντας πάντως ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποτυγχάνουν να σημειώσουν κάποια σημαντική πρόοδο.

Αναφέρεται επίσης ότι οι πόλεις Χάρκοβο, Τσερνίχιβ, Σούμι και Μαριούπολη παραμένουν περικυκλωμένος από ρωσικές δυνάμεις και συνεχίζουν να υφίστανται βαρείς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Τέλος, το βρετανικό υπουργείο σημειώνει πως «η ουκρανική αεράμυνα μοιάζει να έχει καταγάγει σημαντική επιτυχία κατά των ρωσικών σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών, πιθανότατα αποτρέποντάς τα από το να πετύχουν κάποιο βαθμό ελέγχου του αέρα».

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, ο Γκραντ Σαπς, διεμήνυσε χθες ότι οποιοδήποτε ρωσικό αεροσκάφος εισέρχεται στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου θα θεωρείται πλέον πως διαπράττει «ποινικό αδίκημα».

«Έκανα ποινικό αδίκημα οποιοδήποτε ρωσικό αεροσκάφος να εισέρχεται στον εναέριο χώρο του ΗΒ και τώρα η κυβέρνηση της αυτής μεγαλειότητος θα μπορεί να συλλαμβάνει τα αεροπλάνα αυτά», ανέφερε ο υπουργός μέσω Twitter.

Πηγή: skai.gr