Κλείσιμο

Δυσκολεύεται η Ρωσία να στρατολογήσει δυνάμεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία, λέει το Λονδίνο

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Την αδυναμία των Ρώσων να καταλάβουν πλήρως τη Μαριούπολη παρά τις δέκα εβδομάδες πολιορκίας, λόγω της σθεναρής ουκρανικής αντίστασης, σημειώνει το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Τονίζει δε ότι σε αυτή την επιχείρηση οι Ρώσοι υπέστησαν πολλές απώλειες έμψυχου δυναμικού.

Σε μια προσπάθεια να υπερκεραστεί η ουκρανική αντίσταση, η Ρωσία έχει κάνει σημαντική χρήση βοηθητικού στρατιωτικού προσωπικού, συνεχίζει η ενημέρωση από το Λονδίνο. Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπτυξη χιλιάδων Τσετσένων στρατιωτών «συγκεντρωμένων πρωτίστως στους τομείς Μαριούπολης και Λουχάνσκ».

Όπως σημειώνεται, πρόκειται τόσο για μεμονωμένους εθελοντές, όσο και για μέλη των μονάδων της τσετσένικης εθνοφρουράς, μονάδες που είναι αφοσιωμένες στην διασφάλιση της εξουσίας του Ραμαζάν Καντίροφ.

Ο Τσετσένος ηγέτης μάλλον διατηρεί τη στενή προσωπική εποπτεία των επιχειρήσεων, ενώ ο ξάδερφός του Άνταμ Ντελιμχάνοφ μάλλον ήταν ο διοικητής των τσετσένικων δυνάμεων στη Μαριούπολη, αναφέρει το υπουργείο.

«Η ανάπτυξη στο πεδίο της μάχης τέτοιου ανομοιογενούς στρατιωτικού προσωπικού δείχνει τα σημαντικά προβλήματα στρατολόγησης των Ρώσων στην Ουκρανία και πιθανότατα συμβάλλει σε μια κατακερματισμένη διοίκηση που συνεχίζει να παρακωλύει τη ρωσική επιχείρηση», επισημαίνει η ενημέρωση από το Λονδίνο.

Πηγή: skai.gr