Λονδίνο: Οικολόγοι ακτιβιστές ψέκασαν με πορτοκαλί χρώμα το Harrods - Δείτε video

Οι οικολόγοι ακτιβιστές θέλησαν με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τις νέες άδειες και εγκρίσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου

Οικολόγοι ακτιβιστές της οργάνωσης «Just Stop Oil» ψέκασαν με πορτοκαλί χρώμα την πρόσοψη του γνωστού καταστήματος Harrods στο Λονδίνο, ενώ πραγματοποίησαν και καθιστική διαμαρτυρία στον δρόμο.

Οι οικολόγοι ακτιβιστές, γνωστοί για διάφορες δράσεις που πραγματοποιούν, θέλησαν με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τις νέες άδειες και εγκρίσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Εξαγριωμένοι οδηγοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι φορούσαν όλοι πορτοκαλί μπουφάν και κρατούσαν ένα πανό, προκαλώντας κομφούζιο στους γύρω δρόμους. 

Αυτό συμβαίνει καθώς η αστυνομία έχει προβεί σε περισσότερες από 500 συλλήψεις μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, καθώς η οργάνωση «Just Stop Oil» συνεχίζει να πραγματοποιεί διάφορες δράσεις της.  

Την περασμένη Κυριακή, οι διαδηλωτές ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά έναν εκθεσιακό χώρο της Aston Martin, στο Park Lane. Η Μητροπολιτική Αστυνομία προχώρησε σε 24 συλλήψεις για το περιστατικό. Εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε: «Οι υποστηρικτές του ‘’Just Stop Oil’’ σταμάτησαν την κυκλοφορία στο Knightsbridge του Λονδίνου και ψέκασαν με μπογιά το κτίριο του Harrods, για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις νέες άδειες και εγκρίσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο». 

Πηγή: skai.gr