Κλείσιμο

Στην Αθήνα ο στρατάρχης Χαφτάρ για συναντήσεις με Μητσοτάκη - Δένδια

Στην Αθήνα έφτασε ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ. Υπό άκρα μυστικότητα η προσγείωση του αεροσκάφους του για λόγους ασφαλείας. Θα έχει απόψε ιδιωτική συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η ώρα που θα συναντηθούν οι δυό άνδρες.

Αύριο Παρασκευή, στις 13:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ νωρίτερα, στις 10:30 θα περάσει το κατώφλι του Υπουργείου Εξωτερικών για συνομιλίες με τον Νίκο Δένδια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθεί ο Χαλιφά Χαφτάρ με τον Νίκο Δένδια. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τον συνάντησε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Λιβύη όπου και κατήγγειλε το μνημόνιο Ερντογάν – Τρίπολης.

Το ταξίδι Χαφτάρ στην Αθήνα αποτελεί μια ενδιάμεση στάση πριν την αναχώρησή του για το Βερολίνο, όπου αναμένεται να συμμετάσχει την Κυριακή στην διάσκεψη που διοργανώνει η Γερμανία για την Λιβύη. Εκτιμάται ότι κατά τις επαφές του αύριο με τους Έλληνες αξιωματούχους θα επιδιωχθεί μια συνεννόηση με την Αθήνα ενόψει της διάσκεψης στη γερμανική πρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διεμήνυσε πως η Αθήνα θα ασκήσει βέτο στην ΕΕ σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για την Λιβύη στο Βερολίνο που δεν περιλαμβάνει ρητή αναφορά ότι η Συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είναι άκυρη.

Πηγή: skai.gr