Ένας πελάτης σε τράπεζα του ανατολικού Λιβάνου κράτησε ομήρους δεκάδες ανθρώπους, όταν οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να του δώσουν τα χρήματά του σε ξένο νόμισμα, όπως έγινε γνωστό από μια πηγή της Τράπεζας της Βηρυτού και των Αραβικών Χωρών (BBAC).

Ο δράστης ζητούσε να κάνει ανάληψη 50.000 δολαρίων από τον λογαριασμό του. Όταν η τράπεζα αρνήθηκε «έβγαλε ένα όπλο και μια χειροβομβίδα, λούστηκε με βενζίνη, έριξε επίσης βενζίνη στο υποκατάστημα και απειλούσε ότι θα έβαζε φωτιά», σύμφωνα με αυτήν την πηγή.

Εδώ και πολλές ημέρες οι καταθέτες συνωστίζονται στις τράπεζες του Λιβάνου, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον έλεγχο της εισόδου στα υποκαταστήματα. «Αυτό ίσως εξηγεί πώς μπόρεσε να μπει στην τράπεζά μας ο ένοπλος πελάτης», ανέφερε η BBAC.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο καταθέτης παραδόθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας αφού του έδωσαν ένα μέρος των χρημάτων του. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το συμβάν «έληξε χωρίς απώλειες».

Αφότου ξέσπασε η χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία του Λιβάνου, το 2019, οι τράπεζες επιβάλουν περιορισμούς στην ανάληψη χρημάτων σε συνάλλαγμα ενώ είναι δύσκολη και η αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι καυγάδες μεταξύ υπαλλήλων και εξοργισμένων πελατών που θέλουν να σηκώσουν τα χρήματά τους.

Οι Λιβανέζοι, το 80% των οποίων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, προσπαθούν να επιβιώσουν με το εισόδημά τους να έχει καταρρεύσει, τον πληθωρισμό να καλπάζει και το νόμισμα να έχει απολέσει το 90% της αξίας του, ενώ παρατηρούνται ελλείψεις σε φάρμακα και ηλεκτρική ενέργεια.

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις