Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε συμφωνία με 20 παρόχους ίντερνετ για μείωση των λογαριασμών φτωχών νοικοκυριών

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με 20 παρόχους ίντερνετ, μεταξύ των οποίων οι AT&T, Comcast και Verizon, προκειμένου να μειώσουν τα κόστη συνδρομής και να διασφαλίσουν πρόσβαση υψηλής ταχύτητας σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος.

"Η διοίκηση Μπάιντεν-Χάρις εξασφάλισε τη δέσμευση 20 πρώτων παρόχων πρόσβασης στο διαδίκτυο, που διασφαλίζουν την κάλυψη του 80% του αμερικανικού πληθυσμού σε αστικές, περιαστικές και αγροτικές ζώνες, για την αύξηση των ταχυτήτων τους και τη μείωση των τιμών τους", αναφέρει μια ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρός του Καμάλα Χάρις αναμένεται να συμμετάσχουν το απόγευμα στην Ουάσινγκτον σε μια τελετή για την επισημοποίηση της συμφωνίας αυτή παρουσία των επικεφαλής μεγάλων ομίλων τηλεπικοινωνιών.

Οι δεσμεύσεις εγγράφονται στο πλαίσιο του τεράστιου σχεδίου υποδομών της κυβέρνησης Μπάιντεν ύψους 1,2 δισεκ. δολαρίων. Μια πτυχή αυτού του σχεδίου έχει σκοπό να μειώσει έως τα 30 δολάρια τον μήνα το κόστος συνδρομής στο ίντερνετ για δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς χάρη σε επιδοτήσεις.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, τα επιλέξιμα νοικοκυριά θα μπορούν έτσι να έχουν δωρεάν πρόσβαση πολύ υψηλής ταχύτητας.

Τουλάχιστον 11,5 εκατ. από αυτούς έχουν ήδη κάνει αίτηση προκειμένου να λάβουν τη βοήθεια αυτή, όμως η κυβέρνηση εκτιμά πως 48 εκατ. νοικοκυριά θα μπορέσουν συνολικά να έχουν δικαίωμα σε αυτήν.

Οι οικογένειες που μπορούν να διεκδικήσουν την επιδότηση είναι εκείνες των οποίων τα εισοδήματα είναι τουλάχιστον 200% πιο κάτω από το ομοσπονδιακό όριο φτώχειας ή που ένα μέλος του επωφελείται ήδη ενός προγράμματος κυβερνητικής βοήθειας, όπως η το σύστημα ασφάλισης υγείας Medicaid ή διατροφικής βοήθειας SNAP.

Η διοίκηση Μπάιντεν έχει επίσης δημιουργήσει έναν ιστότοπο,το GetInternet.gov, που αναφέρει λεπτομερώς τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να αιτηθεί επιδότηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ