Λευκός Οίκος: «Απρόκλητη» η απέλαση του «υπ' αριθμόν 2» της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα

Η απέλαση του Αμερικανού αναπληρωτή πρεσβευτή από τη Μόσχα ήταν «απρόκλητη», δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ, προειδοποιώντας για άλλη μια φορά για την υψηλή πιθανότητα εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία απέλασε τον δεύτερο στην ιεραρχία της αμερικανικής πρεσβείας, τον Μπαρτλ Γκόρμαν, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του πρακτορείου RIA.

«Οι ενέργειες της Ρωσίας εναντίον του αναπληρωτή επικεφαλής μιας (διπλωματικής) αποστολής, που ήταν σημαντικό μέλος της ηγετικής ομάδας της πρεσβείας, ήταν απρόκλητες», είπε η Ζαν-Πιερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο προεδρικό αεροπλάνο, καθ’ οδόν για το Οχάιο. «Τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι κρίσιμο να έχουν οι χώρες μας το αναγκαίο διπλωματικό προσωπικό για να διευκολύνεται η επικοινωνία μεταξύ των κυβερνήσεών μας», εξήγησε.

Η Ζαν-Πιερ είπε επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα τονίσει τη «δέσμευση των ΗΠΑ στη διπλωματία», στην ομιλία του αργότερα σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο Λευκός Οίκος παρέλαβε τη ρωσική απάντηση στις προτάσεις των ΗΠΑ περί των εγγυήσεων ασφαλείας και επανέλαβε την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι μια ρωσική επίθεση στην Ουκρανία θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ