Κλείσιμο

Βρετανία: Εντοπίστηκε το λογισμικό Pegasus σε τηλέφωνα της Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με ερευνητές

Το ισχυρό λογισμικό υποκλοπής spyware που χρησιμοποιείται από χάκερ για την κατασκοπεία των επικοινωνιών και την κλοπή δεδομένων, φέρεται να βρέθηκε σε συσκευές στην Downing Street.

Όπως είπαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και μεταδίσει ο Indpendent, το περίφημο «Pegasus» φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε για να στοχεύσει τόσο το γραφείο του πρωθυπουργού όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ερευνητές είπαν ότι είχαν εντοπίσει «πολλαπλές ύποπτες περιπτώσεις μολύνσεων από λογισμικό κατασκοπείας Pegasus» σε συσκευές που χρησιμοποιούνται από κυβερνητικούς αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πολλά κινητά τηλέφωνα  συμπεριλαμβανομένου του Μπόρις Τζόνσον, δοκιμάστηκαν μετά την παραβίαση του 2020 – αλλά οι βρετανοί αξιωματούχοι προφανώς δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τη συσκευή ούτε τη φύση τυχόν κλεμμένων δεδομένων.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η κυβερνοεπίθεση που στόχευε το γραφείο του Μπόρις Τζόνσον προήλθε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – ενώ οι ''μολύνσεις'' από το Υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται να συνδέονται με «χειριστές» του Pegasus στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ινδία, την Κύπρο και την Ιορδανία.

Πηγή: skai.gr