Λαβρόφ: Η Δύση θέλει να διατηρήσει την ηγεμονία της με βρόμικα κόλπα εις βάρος της Μόσχας και του Πεκίνου

«Σήμερα, η συλλογική Δύση προσπαθεί μανιωδώς να διατηρήσει την ηγεμονία της, χρησιμοποιώντας εντελώς αδίστακτες μεθόδους γεωπολιτικής μηχανικής» ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ

Η συλλογική Δύση χρησιμοποιεί «τα πιο βρόμικα κόλπα γεωπολιτικής μηχανικής» εναντίον της Μόσχας και του Πεκίνου σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την ηγεμονία της, υποστήριξε τη Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας μέσω τηλεσύνδεσης στους συμμετέχοντες σε ένα διεθνές συνέδριο με τίτλο «Ο ρόλος της δημόσιας διπλωματίας στην ίδρυση, ανάκαμψη και Ανάπτυξη των σχέσεων Ρωσίας-Κίνας», αφιερωμένο στην 65η επέτειο του Συνδέσμου Φιλίας Ρωσίας - Κίνας.

«Σήμερα, η συλλογική Δύση προσπαθεί μανιωδώς να διατηρήσει την ηγεμονία της, χρησιμοποιώντας εντελώς αδίστακτες μεθόδους γεωπολιτικής μηχανικής ενάντια στη Ρωσία και την Κίνα, τις οποίες έχει επιλέξει ως κύριους αντιπάλους της» είπε ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης σύμφωνα με το TASS.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, δεδομένης αυτής της κατάστασης, η Μόσχα και το Πεκίνο διατηρούν στενό συντονισμό στην εξωτερική πολιτική. «Οι δεσμοί μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες όσον αφορά τις προσπάθειες εκδημοκρατισμού των διεθνών σχέσεων και τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης», τόνισε μάλιστα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε επίσης ότι «η σταθερή υποστήριξη αυτών των προσπαθειών από το ευρύ κοινό παραμένει σημαντικό εργαλείο για τη βελτίωση του συστήματος διμερούς συνεργασίας μεγάλης κλίμακας». 

«Οι δραστηριότητες των πολιτικών και των διπλωματών μας θα ήταν λιγότερο αποτελεσματικές χωρίς την υποστήριξη της δημόσιας διπλωματίας. Η συμβολή της στην προώθηση της αμερόληπτης εικόνας των χωρών μας και στη διάδοση των καλύτερων επιτευγμάτων του άλλου στους τομείς της επιστήμης, του πολιτισμού και της τέχνης έχει βαρύτητα», είπε ο Λαβρόφ.
 

Πηγή: skai.gr