Κλείσιμο

Κρεμλίνο: «Δεν υπάρχουν προοπτικές για ειρηνευτικές συνομιλίες αυτή τη στιγμή» για την Ουκρανία

«Συμφωνούμε με το γεγονός ότι το αποτέλεσμα αυτού που συμβαίνει πρέπει να είναι μια δίκαιη, μακροπρόθεσμη ειρήνη. Αλλά όσον αφορά τις προοπτικές οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης, δεν τις βλέπουμε αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ

«Μια δίκαιη, μακροπρόθεσμη ειρήνη» θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους συμφωνώντας όπως είπε με τα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σχετικά με την ανάγκη για διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά τόνισε ότι η Μόσχα «δε βλέπει την προοπτική συνομιλιών αυτή τη στιγμή» και η κατάσταση πιθανότατα θα διευθετηθεί μέσω διαπραγματεύσεων.

«Συμφωνούμε με το γεγονός ότι το αποτέλεσμα αυτού που συμβαίνει πρέπει να είναι μια δίκαιη, μακροπρόθεσμη ειρήνη. Αλλά όσον αφορά τις προοπτικές οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης, δεν τις βλέπουμε αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά. 

«Κάποια στιγμή αυτό θα τελειώσει και θα τελειώσει σχεδόν σίγουρα με διπλωματία, με μια διαπραγμάτευση. Αλλά αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να δούμε είναι μια δίκαιη και διαρκής ειρήνη, όχι μια ψεύτικη ειρήνη», είπε ο Μπλίνκεν στη Σύνοδο του Συμβουλίου του Διευθύνοντος Συμβούλου της WSJ στην Ουάσιγκτον, την Δευτέρα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσε πρόθυμος να συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν εάν υπήρχε ειλικρινές ενδιαφέρον για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ωστόσο, η Ρωσία δε είναι πρόθυμη να αποχωρήσει πλήρως από την Ουκρανία ως μέρος οποιωνδήποτε μελλοντικών συνομιλιών για τον τερματισμό της «ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης».

Πηγή: skai.gr