Συνελήφθη η Λάουρα Μποναφέντε, σύντροφος του αρχηγού της Κόζα Νόστρα Ματέο Μεσίνα Ντενάρο

Η 56χρονη φέρεται να προσέφερε βοήθεια και κάλυψη στον τον «νονό των νονών» για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και είχε επαφή μαζί του ακόμα και όταν ήταν «εξαφανισμένος» για 30 χρόνια 

Οι Καραμπινιέροι συνέλαβαν σήμερα στη Σικελία την Λάουρα Μποναφέντε, 56 ετών, η οποία, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ήταν σύντροφος του αρχηγού της Κόζα Νόστρα Ματέο Μεσίνα Ντενάρο από τα μέσα του 1990. 

Ο Ντενάρο είχε συλληφθεί στο Παλέρμο της Σικελίας τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ βρισκόταν έξω από ιδιωτική κλινική της πόλης και αφού ήταν φυγάς και «άφαντος» για 30 χρόνια. 

Διαβάστε σχετικά: Ματέο Μεσίνα Ντενάρο: Ο διαβόητος αρχινονός που διέφευγε 30 χρόνια - Βίντεο από την σύλληψή του

Ποια είναι η Λάουρα Μποναφέντε - Κόρη και σύζυγος αρχιμαφιόζων, δασκάλα υπεράνω υποψίας 

Όπως γράφουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης,  η Μποναφέντε, δασκάλα στο επάγγελμα, φέρεται να προσέφερε βοήθεια και κάλυψη στον αρχηγό της μαφίας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Mέχρι την ημέρα της σύλληψης του Ντεναρο, οι μέχρι τώρα πληροφορίες δείχνουν ότι προμήθευε τον «νονό των νονών» με τα απαραίτητα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για να τον προστατέψει από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Παλέρμο, η Λάουρα Μποναφέντε φέρεται να χρησιμοποιούσε, κατά την επικοινωνία της με τον Μεσίνα Ντενάρο, έναν κρυπτογραφημένο κώδικα, όταν ήθελε να αναφερθεί σε συνεργούς και σειρά παράνομων δραστηριοτήτων.

Είναι και η ίδια κόρη μεγαλομαφιόζου - του αρχινονού της Campobello di Mazara Λεονάρντο Μποναφέντε - ενώ ο σύζυγός της έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, πάντα για μαφιόζικη δράση.

Στις 3 Μαρτίου, οι ιταλικές αρχές είχαν συλλάβει και την αδελφή του Ντενάρο, Ροζαλία Μεσίνα

 Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η 68χρονη γυναίκα διαχειριζόταν σημαντικά χρηματικά ποσά και είχε στην κατοχή της απόρρητα μηνύματα του αρχινονού της μαφίας, ο οποίος συνελήφθη τον Ιανουάριο.

Πηγή: skai.gr
TAGS: μαφία