Αγώνες NASCAR: Απαγορεύτηκε η σημαία των Νοτίων λόγω ρατσισμού 

Η NASCAR, η μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης αγώνων αυτοκινήτων παγκοσμίως, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα απαγορεύσει τη σημαία Συνομοσπονδίας από όλες τις εκδηλώσεις της. 

"Η παρουσία της σημαίας Συνομοσπονδίας στις εκδηλώσεις της NASCAR έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευσή μας να παρέχουμε ένα φιλόξενο και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον για όλους τους θαυμαστές, τους ανταγωνιστές μας και τη βιομηχανία μας", ανέφερε η ανακοίνωση.

"Φέρνοντας τους ανθρώπους πιο κοντά γύρω από την αγάπη για τους αγώνες και την κοινότητα που δημιουργούν είναι αυτό που κάνει τους θαυμαστές και το σπορ μας ξεχωριστούς". Η απόφαση ελήφθη μετά από τις ταραχές για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μαΐου. 

Τη Δευτέρα, ο Ντάρελ Γουάλας, ο μοναδικός μαύρος οδηγός της NASCAR, ζήτησε να αφαιρεθούν οι σημαίες της Συνομοσπονδίας από τους αγώνες της. Πριν από έναν αγώνα του φορούσε φόρμα με τα τελευταία λόγια του Φλόιντ: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω». Η σημαία της Συνομοσπονδίας δεν έχει καμία σχέση με τους αγώνες της NASCAR, δήλωσε ο Γουάλας στο CNN.

Οι πολιτείες της Βιρτζίνια, της Αλαμπάμα και της Φλόριντα αποκαθήλωσαν αγάλματα και εικόνες ιστορικών προσώπων που ταυτίζονται με τη Συνομοσπονδία, ανέφερε το CBS News. Τη μοίρα των αγαλμάτων που ταυτίζονται με τη Συνομοσπονδία ακολούθησε ακόμη κι ένα άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου στη Βιρτζίνια – ο οποίος κατηγορείται ότι ανακαλύπτοντας την Αμερική προς όφελος των ευρωπαϊκών αυτοκρατοριών πυροδότησε τη γενοκτονία των αυτόχθονων λαών της. Aγαλμα του εξερευνητή θα απομακρυνθεί κι από τη Βοστώνη. 

Πηγή: skai.gr