La Repubblica: Φωτογραφίες ντοκουμέντο δείχνουν Παντσέρι και Τζιόρτζι με βαλίτσες

Η ιταλική εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες των δύο πρωταγωνιστών του σκανδάλου να κρατούν βαλίτσες που σύμφωνα με το ρεπορτάζ περιέχουν χρήματα

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σχετικά με το σκάνδαλο Qatargate φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα La Ρepubblica, η οποία δημοσιεύει φωτογραφίες με τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου που έχει συνταράξει την Ευρωβουλή.

Οι φωτογραφίες όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου Steigenberger Wiltcher's και δείχνουν τους δύο άντρες Αντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζιόρτζι, να κρατάνε βαλίτσες οι οποίες φέρεται να περιέχουν χρήματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι φωτογραφίες από τις κάμερες ασφαλείας του πολυτελούς ξενοδοχείου, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- φαίνεται να έχουν τραβηχτεί στις 10 Οκτωβρίου όταν οι δύο Ιταλοί είχαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι.

Qatargate

Το ρεπορτάζ αναφορικά με τη συνάντηση γράφει: «Είναι 10 Οκτωβρίου. Απομένουν πέντε εβδομάδες μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η σκηνή λαμβάνει χώρα σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στη βελγική πρωτεύουσα. Το Steigenberger Wiltcher's, που άνηκε κάποτε στην αλυσίδα Conrad ήταν πάντα η επιλογή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι όταν επισκεπτόταν την πόλη ως πρωθυπουργός για να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές συνόδους. Βρίσκεται σε μια από τις πιο κομψές περιοχές των Βρυξελλών και εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς γιατί το επέλεξαν οι εκπρόσωποι του πλούσιου εμιράτου».

«Η ώρα είναι περίπου 5.30 το απόγευμα. Τρεις μαύρες Μερσεντές καταφθάνουν και παρκάρουν μπροστά από το ξενοδοχείο. Και οι τρεις είναι καταχωρημένες στη διπλωματική αποστολή του Κατάρ. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Ντόχα, με επικεφαλής τον υπουργό Εργασίας, βγαίνουν από τα αυτοκίνητα. Τον υπουργό συνοδεύουν πέντε άλλοι άνδρες, και ο ένας κουβαλάει μια βαλίτσα» συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Πηγή: skai.gr