Qatargate: Τα Χριστούγεννα της Εύας Καϊλή στη φυλακή και τα νέα αιτήματα άρσης ασυλίας που «βλέπει» η La Republica

Οι έρευνες σε Βέλγιο και Ιταλία προχωρούν σε βάθος και καθημερινά έρχονται στην επιφάνεια και νέα στοιχεία ενώ η Εύα Καϊλή ετοιμάζεται να περάσει τα Χριστούγεννα στη φυλακή.

Νέα αιτήματα για άρση ασυλίας ετοιμάζει η βελγική δικαιοσύνη και για άλλους ευρωβουλευτές για την υπόθεση Κατάρ Γκέιτ, γράφει η ιταλική εφημερίδα La Republica.

Αναφέρει συγκεκριμένα πως στο στόχαστρο των ερευνών μπαίνουν ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο και άλλοι δύο.

Tην ίδια ώρα, έξι τραπεζικούς λογαριασμούς του Παντσέρι, της κόρης του, του Τζιόρτζι και του συνδικαλιστή Βσεντίνι δέσμευσε η ιταλική Δικαιοσύνη. 

Οι έρευνες σε Βέλγιο και Ιταλία προχωρούν σε βάθος και καθημερινά έρχονται στην επιφάνεια και νέα στοιχεία ενώ η Εύα Καϊλή ετοιμάζεται να περάσει τα Χριστούγεννα στη φυλακή.

Για την άλλοτε αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου της ΕΕ, τα φετινά Χριστούγεννα δεν θυμίζουν τίποτα από το παρελθόν. 

Θα περάσει τη γιορτινή ημέρα μόνη της μέσα σε ένα κελί, στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Haren του Βελγίου, χωρίς οικογένεια και φίλους. 

«Η κυρία Καϊλή είναι μόνη της μέσα στις φυλακές.... Δυστυχώς και το παιδί της, το μωρό της, το οποίο είναι 22 μηνών, είναι επίσης μόνο του. Είναι Χριστούγεννα ..... δεν υπάρχει κανείς... η Εύα Καϊλή αισθάνεται ότι ζει μια καταστροφή», αναφέρει ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η κατάθεση Καϊλή δίνει στους Βέλγους ανακριτές νέα στοιχεία, καθώς στο δίχτυ των ερευνών βρίσκονται τουλάχιστον άλλοι πέντε ευρωβουλευτές. 

Ένας από τους κατονομαζόμενους στις καταθέσεις των συλληφθέντων, την περασμένη εβδομάδα ζητούσε δημόσια.... κάθαρση. 

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι δικαστικές αρχές του Μπέργκαμο κινούνται με στόχο το θησαυρό του «ανθρώπου-κλειδί» στο σκάνδαλο, Αντόνιο Παντσέρι.  

Το ένταλμα εκδίδεται από την ιταλική εισαγγελία κατόπιν αιτήματος της βελγικής δικαιοσύνης. 

Αποστάσεις πάντως από τον φερόμενο εγκέφαλο του κυκλώματος παίρνει και ο πολιτικός του μέντορας, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.  

Μέχρι να επανεξεταστεί στις 22 Ιανουαρίου το αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή, οι δικαστικές αρχές Βελγίου και Ιταλίας προσπαθούν να "φωτίσουν" κι άλλες πτυχές του σκανδάλου.  

Πηγή: skai.gr