Κύπρου Χρυσόστομος για αντιεμβολιαστές κληρικούς: Δε συμμορφώνεται; Το μισθουδάκι του δε θα το βρει...

Οποίος ιερέας δεν συμμορφώνεται με την απόφαση της Συνόδου, δεν θα έρχεται ο μισθός να τον βρίσκει στο τέλος του μηνός. «Όποιος δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της συνόδου το μισθουδάκι του δεν θα πάει να τον βρει στο τέλος του μήνα» διεμήνυσε την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, καλώντας την Ιερά Σύνοδο να σταθεί στο ύψος της επί της ομόφωνης απόφασης για στήριξη των εμβολιασμών και τιμωρία κληρικών που προχωρούν σε αντίθετες συστάσεις προς τους πιστούς.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, τόνισε ότι απαιτεί από τους Συνοδικούς να δώσουν εντολή για υλοποίηση της απόφασης από όλους τους κληρικούς και σε διαφορετική περίπτωση να υπάρξουν συγκεκριμένες τιμωρίες.

Εμείς δεν μισούμε κανένα, σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, αλλά η Εκκλησία θα πρέπει να μείνει ψηλά. Δεν θα κατεβάσουμε την εκκλησία στο πεζοδρόμιο, υπογράμμισε ο κ. Χρυσόστομος. 

Οι τυχόν κυρώσεις 

Σε περίπτωση Συνοδικών που παραβιάζουν τη συμφωνία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εισηγείται αποβολή τους από τη Σύνοδο και στέρηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όσο χρονικό διάστημα αποφασιστεί.

Προειδοποίησε επίσης ότι αν οι κληρικοί φωνασκούν και καλούν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί θα υπάρξει οικονομικό αντίκτυπο και η Αρχιεπισκοπή δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους ιερείς και να στηρίξει κάποιες μητροπόλεις, καθώς θα κλείσουν και τα ξενοδοχεία της.

Πηγή: sigmalive.com