Κύπρος: Στο Λιμάνι της Λεμεσού η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Έσσεν»

Για ελλιμενισμό της ρωσικής φρεγάτας «Ναύαρχος Έσσεν» στο Λιμάνι Λεμεσού, κάνει λόγο σήμερα Τετάρτη το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του κρατικού ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων από τη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, η φρεγάτα του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ελλιμενίστηκε στη Λεμεσό για ανεφοδιασμό. Η φρεγάτα «Ναύαρχος Έσσεν» είναι αυτή τη στιγμή είναι μέρος της ρωσικής ναυτικής δύναμης που σταθμεύει στη Μεσόγειο.

Το γραφείο τύπου του Στόλου ανέφερε: «Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του κλήσης, το πλοίο ανανέωσε τα αποθέματά του και το πλήρωμα της φρεγάτας είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί. Η είσοδος της ρωσικής φρεγάτας σε ένα ξένο λιμάνι πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πέρασμα του πλοίου στη Μεσόγειο Θάλασσα και το πρόγραμμα ανεφοδιασμού.»

Η υπηρεσία τύπου του Στόλου υπενθύμισε πως η «Ναύαρχος Έσσεν» εκτελεί τα καθήκοντά της στην υπεράκτικα θαλάσσια ζώνη από τον Αύγουστο του 2021.

Η συγκεκριμένη φρεγάτα είναι μέρος μιας νέας σειράς ναυτικών πλοίων του Project 11356R/M (χρησιμοποιείται επίσης η σήμανση Project 11357).

Αυτές οι φρεγάτες έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν εχθρικά πλοία και σκάφη επιφάνειας, υποβρύχια και χερσαίες εγκαταστάσεις, να πραγματοποιούν περιπολίες και να υπερασπίζονται θαλάσσιους διαδρόμους.

Πηγή: tass.com