Κύπρος - Οκτάι: Δεν είναι σωστό να παραδώσουμε τα Βαρώσια σε... αρουραίους

Δεν είναι σωστό να παραδώσουμε ένα μέρος όπως τα Βαρώσια, που θα καθορίσει το μέλλον και θα πετύχει την οικονομική και ανάπτυξη του ψευδοκράτους, σε αρουραίους, δήλωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, λέγοντας στον Ερσίν Τατάρ «θα προχωρήσουμε μέχρι τέλος στο θέμα των Βαρωσίων».
 
Το Κυπριακό, συνέχισε, είναι κοινή υπόθεση και θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ την πολιτική ισότητα, την κυριαρχία των Τ/κ και την δίκαιη κατανομή των πόρων.
 
Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος που ήταν ο πρώτος φιλοξενούμενος του νέου Τ/κ ηγέτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του είπε ότι την νέα περίοδο θα εργαστούν πιο στενά και με περισσότερη συνεργασία με το ψευδοκράτος για την ευμάρεια της «χώρας» και του «λαού», με την «κυβέρνηση» Τατάρ, όπως είπε. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν σε ότι αφορά το θέμα του νερού και είπε πως  θα εργαστούν εντατικά και σε άλλους τομείς.
 
Ο κ. Τατάρ ευχαρίστησε τον κ. Οκτάι για την παρουσία του, λέγοντας πόσο τον ικανοποιεί. "Με την μητέρα πατρίδα Τουρκία", πρόσθεσε, έχουν εργαστεί σκληρά στην κοινή υπόθεση του Κυπριακού και σημείωσε ότι η Τουρκία είναι πάντοτε δίπλα τους.
 
Η δημοκρατία και η πολιτική βούληση φάνηκαν τις κάλπες, ανέφερε ο κ. Τατάρ, προσθέτοντας ότι στις διαπραγματεύσεις θα εργαστεί από κοινού με την Τουρκία και είναι σημαντικό να υπάρχει αρμονική συνεργασία με την «μητέρα πατρίδα» Τουρκία προς όφελος των κοινών τους συμφερόντων.
 
Θα εργαστεί, πρόσθεσε, για να δείξει στη διεθνή κοινότητα "τα λάθη που έχουν πράξει οι Ε/κ"  και δίδει σημασία στο να προχωρήσει η πενταμερής σύνοδος που πρότεινε, όπως είπε, η Τουρκία.
 
Ευχαρίστησε και τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν για την πρόσκληση, λέγοντας ότι θα είναι στην Τουρκία η πρώτη του επίσκεψη ως «πρόεδρος» του ψευδοκράτους.
 
Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «η πρωτοβουλία για τα Βαρώσια» ήταν μια σωστή απόφαση και έχει σημασία για το μέλλον του ψευδοκράτους, από οικονομικής πλευράς. Αυτή η κίνηση δεν αντίκειται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, γιατί θα αποδοθούν τα δικαιώματα στους ιδιοκτήτες και αυτό θα γίνει υπό τη "διοίκηση" του ψευδοκράτους, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ