Κύπρος: Επεισόδια, τραυματισμοί για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων λόγω κορωνοϊού (vids)

Επεισόδια με τραυματισμούς αστυνομικών σημειώθηκαν το Σάββατο στην Κύπρο για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων λόγω κορωνοϊού. Διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ του ανοίγματος των οδοφραγμάτων, τα οποία έκλεισαν προσωρινά για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο του κορωνοϊού, συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας και αυτό το Σάββατο. 

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι τρεις ελαφρά, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Μετά το περιστατικό έγινε ανάκληση προσωπικού της δύναμης.


Οι διαδηλωτές, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, που διαμαρτυρήθηκαν και από τις δύο πλευρές του οδοφράγματος, περικύκλωσαν τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν επί τόπου.

Τουρκοκύπριοι από τα κατεχόμενα που πέρασαν στην Νεκρή Ζώνη κάλεσαν τους Ελληνοκύπριους να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας και να περάσουν ενώ έσπρωξαν τις δυνάμεις. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένταση στο σημείο, με σπρωξίματα, φωνές και συνθήματα, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων.


Ελληνοκύπριοι φώναξαν  σε στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς,  "ντροπή", ενώ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας ακούστηκαν τραγούδια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στα τουρκικά, καθώς και το σύνθημα «Ανοίξετε την στράτα να τρέξει ο λαός». Εκεί βρέθηκε  και ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, ο οποίος με υψωμένη τη γροθιά στήριζε τους διαδηλωτές.

Όσον αφορά τα επεισόδια ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, «από τα σπρωξίματα φαίνεται ο αστυνομικός να κτύπησε στα πόδια και στον ώμο, γι’ αυτό και διακομίστηκε στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, για περαιτέρω εξετάσεις».


Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι Τουρκοκύπριοι που βρίσκονταν στη νεκρή ζώνη, κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης σπρώχνοντας τους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, οι οποίοι δέχθηκαν πετροβολισμό.  Η πρόσκληση για την εκδήλωση έγινε από την οργάνωση Unite Cyprus now.

Πηγή - φωτό - βίντεο: sigmalive.com