Κλείσιμο

Κροάτης πρόεδρος: Η Ρωσία θα αναγνωρίσει το Κόσοβο, η Σερβία είναι ο «εξαπατημένος εραστής»

«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι η αρχή του τέλους ενός φαινομενικού σερβορωσικού ειδυλλίου στο οποίο η Σερβία θα καταλάβει ότι είναι ένας εξαπατημένος εραστής», είπε χαρακτηριστικά ο Μιλάνοβιτς

Ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς δήλωσε την Τετάρτη ότι η Σερβία είναι «εξαπατημένος εραστής» της Ρωσίας. Τα σχόλια έγιναν σε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Σλοβενίας Πιρκ Μουσάρ στο Ζάγκρεμπ.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι η αρχή του τέλους ενός φαινομενικού σερβορωσικού ειδυλλίου στο οποίο η Σερβία θα καταλάβει ότι είναι ένας εξαπατημένος εραστής», είπε χαρακτηριστικά ο Μιλάνοβιτς.

Η Ρωσία θα αναγνωρίσει τελικά την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου για να την καταστήσει νόμιμη για ό,τι κάνει στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Μιλάνοβιτς.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η Ρωσία προσπαθεί κάτι με την Ουκρανία και ότι το παράδειγμα του Κοσσυφοπεδίου είναι μπροστά της. Η Ρωσία θα πρέπει κάποια στιγμή να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ή να προσποιηθεί ότι το αναγνωρίζει για να νομιμοποιήσει αυτό που κάνει στην Ουκρανία. Πρέπει (η Σερβία) να καταλάβει ότι ενοχλεί τη Ρωσία και ότι δεν υπάρχει αγάπη εκεί», δήλωσε.

Ο Μιλάνοβιτς επέκρινε τη Δευτέρα τις πρόσφατες αποφάσεις των ευρωπαϊκών χωρών που ετοιμάζονται να στείλουν όπλα στην Ουκρανία.

Το Κόσοβο κήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008, με τα περισσότερα κράτη μέλη του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Τουρκίας να το αναγνωρίζουν ως ξεχωριστή αυτόνομη χώρα από τη γείτονά του. Όμως το Βελιγράδι συνεχίζει να το θεωρεί έδαφός του.
 

Πηγή: skai.gr