Πριγκόζιν: Το «αφεντικό» της ομάδας «Βάγκνερ» δηλώνει ότι οι Ρώσοι κατέλαβαν χωριό 20 χλμ από το Μπαχμούτ

Η πόλη του Μπαχμούτ αποτελεί το επίκεντρο των συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή καθώς έχει στρατηγική σημασία για την διεξαγωγή των στρατιωτικών επιχειρήσεων

Την κατάληψη του χωριού Σάκο και Βανζέτι (το όνομα προέρχεται από τους Αμερικανούς αναρχικούς) που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από το Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας (Αρτιομόφσκ για τους Ρώσους) ανακοίνωσε την Τετάρτη το «αφεντικό» της ομάδας «Βάγκνερ» Γεβγένι Πριγκόζιν. 

Η πόλη του Μπαχμούτ αποτελεί το επίκεντρο των συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή καθώς έχει στρατηγική σημασία για την διεξαγωγή των στρατιωτικών επιχειρήσεων

«Στις 4 το απόγευμα σήμερα, 1 Φεβρουαρίου 2023, ο πλήρης έλεγχος του Sacco και Vanzetti καταλήφθηκε από μονάδες επίθεσης της PMC Wagner», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Πριγκόζιν στο Telegram.

Η υπηρεσία Τύπου δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία στρατιωτών με φόντο το μοναδικό σπίτι που παρέμεινε ανέπαφο στο χωριό.

Ο φιλορώσος απόστρατος αντισυνταγματάρχης Αντρέι Μαρότσκο της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περίπου 10 χιλιόμετρα να καλύψουν για να ολοκληρώσουν την περικύκλωση του Μπαχμούτ. Ο Πριγκόζιν διευκρίνισε πάντως ότι η επιχειρησιακή περικύκλωση της πόλης δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Σφοδρές μάχες μαίνονται στην περιοχή του Μπαχμούτ. Ο Ντένις Πουσίλιν, ο φιλορώσος «μεταβατικός αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ», δήλωσε  ότι «οι ρωσικές δυνάμεις εργάζονται σταθερά για να κόψουν τις οδούς ανεφοδιασμού για τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή και να κάνουν μια κίνηση περικύκλωσης». Υποστήριξε επίσης ότι οι μάχες έχουν φτάσει στα περίχωρα της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των γειτονιών που μόλις πρόσφατα είχαν καταληφθεί από ουκρανικές μονάδες.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Ουκρανίας αναμένει τη «μέγιστη κλιμάκωση» τους επόμενους δυο ως τρεις μήνες στη σύρραξη με τη Ρωσία, καθώς το Κρεμλίνο χθες Τετάρτη υποσχέθηκε μπόνους στους ρώσους στρατιώτες αν καταστρέφουν νατοϊκά όπλα.

Ο Ολεξίι Ντανίλοφ, γραμματέας του ουκρανικού συμβουλίου εθνικής ασφαλείας και άμυνας, δήλωσε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ότι αναμένει πως περίπου οι μισοί από τους 320.000 άνδρες που επιστρατεύθηκαν στη Ρωσία στα τέλη του 2022 θα πάρουν μέρος σε νέες ρωσικές επιχειρήσεις.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ