Κρίσιμες ώρες για την Ελισάβετ: Δεν έγινε αλλαγή φρουράς έξω από το Μπάκιγχαμ

Ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας Ελισσάβετ, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού, βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Μπαλμόραλ

Δεν πραγματοποιήθηκε η αλλαγή φρουράς έξω από το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ στην Βρετανία στο περιθώριο των ανησυχητικών αναφορών γύρω από την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η ακύρωση της καθιερωμένης τελετής έξω στο παλάτι της βασίλισσας στο Λονδίνο γνωστοποιήθηκε και με τοποθέτηση ανάλογου σήματος σε μορφή ταμπέλας στον προαύλιο χώρο του ανακτόρου.

Ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας Ελισσάβετ, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού, βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Μπαλμόραλ, καθώς οι γιατροί της ανησύχησαν για την υγεία της. Εσπευσμένα στο Μπαλμόραλ  μετέβησαν ο πρίγκιπας- διάδοχος Κάρολος με τη σύζυγό του, δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, και ο εγγονός της Ελισάβετ πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Η σύζυγός του Κέιτ, πάντως, παρέμεινε στο Γουινσδορ, καθώς τα τρία τους παιδιά πήγαν πρώτη μέρα στο σχολείο, σήμερα. 

Στο πλευρό της μητέρας της βρίσκεται ήδη η πριγκίπισσα Άννα, ενώ καθ' οδόν προς το κάστρο του Μπαλμόραλ βρίσκεται ο πρίγκιπας Άντριου. Σύμφωνα με το BBC στο Μπαλμόραλ θα μεταβούν και ο εγγονός της βασίλισσας, Χάρυ με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.

«Έπειτα από νέα αξιολόγηση το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτής Μεγαλειότητας και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Η βασίλισσα συνεχίζει να αισθάνεται άνετα στο Μπαλμόραλ», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Τα μέλη της στενής της οικογένειας έχουν ενημερωθεί, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση με την οποία υποβαθμίζονται οι φήμες ότι η βασίλισσα είχε πτώση. 

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός Λιζ Τρας, δήλωσε  ότι οι σκέψεις όλου του έθνους είναι με την Ελισάβετ. 

Η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο 

Η 96χρονη βασίλισσα είναι η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Η Ελισάβετ φορά το στέμα για 70 συναπτά έτη καθώς ανέβηκε στο θρόνο το 1952, σε ηλικία 25 ετών.

Πηγή: skai.gr