ΚΑΙΡΟΣ

Κρεμλίνο: «Τίποτα καλό από την επίσκεψη Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον»

Αρνητικά βλέπει η Ρωσία την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στην Ουάσινγκτον  

«Τίποτα καλό δεν θα προκύψει από το ταξίδι του Ουκρανού» προδικάζει το Κρεμλίνο αναφερόμενο στην επίσκεψη του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι η  Ρωσία δεν διαβλέπει καμία πιθανότητα για ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο, εκτιμώντας πως οι συνεχιζόμενες αποστολές όπλων από τη Δύση προς την Ουκρανία θα οδηγήσουν σε «επιδείνωση» της σύγκρουσης -- κάτι που μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στο Κίεβο, προειδοποίησε ο ίδιος.

«Η παροχή όπλων συνεχίζεται και το εύρος των παρεχόμενων όπλων διευρύνεται. Όλα αυτά, φυσικά, οδηγούν σε επιδείνωση της σύγκρουσης. Αυτό δεν αποτελεί καλό οιωνό για την Ουκρανία», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο Ζελένσκι αναμένεται να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την ηγεσία του Κογκρέσου σήμερα, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από τότε που η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στη χώρα του στις 24 Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς εάν η Μόσχα προσδοκεί ότι από το ταξίδι του Ζελένσκι μπορεί να προκύψει κάτι θετικό, ο Πεσκόφ απάντησε: «Όχι».

Κατά την επίσκεψή του, οι ΗΠΑ αναμένεται επίσης να εγκρίνουν την παράδοση προηγμένων πυραυλικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία στο πλαίσιο του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

Πηγή: skai.gr