Κρεμλίνο: Δε ζητήσαμε στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα- ΗΠΑ και Ε.Ε μας προκαλούν

Η Ρωσία διαψεύδει ότι ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα και είναι σε θέση να πετύχει τους στόχους της στην Ουκρανία μόνη της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σήμερα.

Πρόσθεσε ότι όλα τα σχέδια της Ρωσίας στην Ουκρανία θα εκπληρωθούν πλήρως και στα χρονικά πλαίσια που περιγράφονται.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είχαν πει ότι η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα στρατιωτικό εξοπλισμό για να βοηθήσει στην εισβολή της.

Το Κρεμλίνο είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ προσπαθούν να «δελεάσουν» τη Ρωσία να επιτεθεί σε μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι θεωρούν τέτοιες συμπεριφορές ως «πρόκληση».

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Κυριακής, δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι η Ρωσία έχει ζητήσει από την Κίνα στρατιωτικό εξοπλισμό προκειμένου να υποστηρίξει την εισβολή στην Ουκρανία, προξενώντας φόβο στις ΗΠΑ ότι το Πεκίνο ίσως υπονομεύσει τις προσπάθειες της Δύσης να βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

Μάλιστα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, προειδοποίησε το Πεκίνο ότι θα αντιμετωπίσει "με απόλυτη βεβαιότητα" συνέπειες εάν βοηθήσει τη Μόσχα να αποφύγει τις βαριές κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της, η Κίνα αντέδρασε οργισμένα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών να απαντά ότι «τον τελευταίο καιρό οι ΗΠΑ διαδίδουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις εναντίον της Κίνας». 

Πηγή: skai.gr