Νέα στοιχεία δείχνουν ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για χημική επίθεση κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Κίεβο

Το Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών και Ασφάλειας Πληροφοριών του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως έχει πληροφορίες που επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά ότι ο ρωσικός στρατός προετοιμάζει μια χημική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

«Η παρουσία ειδικών χημικών ανακαλύφθηκε στο κατοχικό σώμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Έτσι, πριν από τέσσερις ημέρες, ως αποτέλεσμα μάχης με ρωσικά στρατεύματα κοντά στον οικισμό Staromlynivka (νότια της Velyka Novosilka, περιοχή του Ντόνετσκ), ένας μεγάλος αριθμός των εισβολέων εξολοθρεύθηκαν», αναφέρει η έκθεση.

Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι μεταξύ των εγγράφων του ρωσικού στρατού, βρέθηκαν και διπλώματα ενός αξιωματικού των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ονόματι Aftaev Aleksandr Viktorovich.

«Σύμφωνα με τα έγγραφα, πριν από το θάνατό του στην Ουκρανία, ο Aftaev υπηρέτησε στη στρατιωτική μονάδα 21222 - και αυτό είναι το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφαλή Αποθήκευση και Καταστροφή Χημικών Όπλων στην πόλη Penza. Και πριν υπηρετήσει στον στρατό, αποφοίτησε από το Στρατιωτικό Ινστιτούτο Βιολογικής και Χημικής Ασφάλειας του Σαράτοφ. Έτσι, τα έγγραφα που ελήφθησαν μπορεί να υποδεικνύουν ότι η Ρωσία προετοιμάζει τρομοκρατική επίθεση κατά της Ουκρανίας κάνοντας χρήση χημικών όπλων», ανέφερε το Κέντρο.
 

Πηγή: skai.gr