Κρέμασαν Παλαιστίνιο στο κέντρο του Τελ Αβίβ

Ο 28χρονος άνδρας ήταν ύποπτος για τον φόνο μίας ηλικιωμένης γυναίκας και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τον είχε χαρακτηρίσει «τρομοκράτη». 

Απαγχονισμένος στο κέντρο του Τελ Αβίβ εντοπίστηκε σήμερα το πρωί ένας Παλαιστίνιος που τον καταζητούσε η αστυνομία για την δολοφονία μίας ηλικιωμένης γυναίκας χθες Τρίτη, στη Χολόν, μια πόλη που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από το Τελ Αβίβ.

Η αστυνομία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης και είχε ξεκινήσει μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του υπόπτου, τον οποίο κατονόμασε ως τον Μούσα Σάρσουρ, 28 ετών, με καταγωγή από την Καλκίλια, μια παλαιστινιακή πόλη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ο Παλαιστίνιος εντοπίστηκε νωρίς σήμερα κρεμασμένος στην οδό Ντίζενγκοφ, στη γωνία με την οδό Μπαρ Κοχμπά, στο κέντρο του Τελ Αβίβ, από έναν περαστικό που ενημέρωσε την αστυνομία.

«Εντοπίστηκε το πτώμα ενός άνδρα στην οδο Μπαρ Κοχμπά του Τελ Αβίβ και η προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι πρόκειται για το πτώμα του υπόπτου για τον φόνο», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος, ένας Παλαιστίνιος εργάτης που είχε άδεια για να εργάζεται στο Ισραήλ και δούλευε σε εργοτάξιο στη Χολόν, χτύπησε την ηλικιωμένη με ένα βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τη σκοτώσει.

Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλέστηκαν τοπικά μέσα ενημέρωσης σήμερα, δήλωσαν ότι υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του Παλαιστίνιου και της ηλικιωμένης, στη διάρκεια της οποίας ο νεαρός άρχισε να χτυπά τη γυναίκα.

Χθες Τρίτη το βράδυ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ διαβεβαίωσε ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας εργάζονται αυτή τη στιγμή για να εντοπίσουν τον τρομοκράτη (…) και αυτούς που του ζήτησαν» να εξαπολύσει την επίθεσή του.

Στη διάρκεια της νύκτας ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε ένδεκα υπόπτους στη Δυτική Όχθης, εκ των οποίων πέντε «κατηγορούνται για συνέργεια στην τρομοκρατική επίθεση στη Χολόν».

Είκοσι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε σειρά αντιισραηλινών επιθέσεων από τον Μάρτιο.

Έκτοτε ο ισραηλινός στρατός έχει αυξήσει τις επιχειρήσεις του στη Δυτική Όχθη, κυρίως στη Ναμπλούς και τη Τζενίν όπου δραστηριοποιούνται ένοπλες, παλαιστινιακές οργανώσεις. Συχνά στις επιχειρήσεις αυτές ξεσπούν ταραχές με τον τοπικό πληθυσμό ή μαχητές και δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την παλαιστινιακή πλευρά, ενώ έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 1.500.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ