Κουνά και το δάκτυλο ο Ακάρ για «καλή γειτονία» -Ενόχληση Άγκυρας για τις ασκήσεις της Ελλάδας

Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται συμφέροντά της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε μια ακόμα προκλητική του παρέμβαση έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τη στιγμή η Άγκυρα περιφρονεί συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο, ο Ακάρ δε δίστασε να κάνει και συστάσεις στη χώρα μας, ζητώντας από την Αθήνα σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

«Για την ειρήνη και την ασφάλεια, από τους Έλληνες γείτονες μας περιμένουμε να συμπεριφερθούν  σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Όπως λέμε πάντα εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα τα δικαιώματα ούτε τα εδάφη κανενός.  Όμως στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο  είμαστε αποφασισμένοι, αφοσιωμένοι  και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέρονται και τα συμφέροντα τα δικά μας και των Τουρκοκυπρίων».

Μπορεί ο Τούρκος αξιωματούχος δηλώνει ότι η χώρα του δεν επιβουλεύεται εδάφη, ωστόσο όπως υπενθύμισε και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, οι χάρτες που έχει στείλει η Άγκυρα στον ΟΗΕ, οι χάρτες της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας» με τους οποίους έχει φωτογραφηθεί ο Ερντογάν, «δείχνουν» το μισό Αιγαίο να ανήκει στην Τουρκία.

Δείτε το χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας»:

Ενόχληση στα τουρκικά ΜΜΕ για τις ασκήσεις της Ελλάδας

Η δυσφορία και η ανησυχία της Άγκυρας για τις ασκήσεις που διεξάγει η Ελλάδα σε Θράκη, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο αποτυπώνεται και στα ρεπορτάζ των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Χαρακτηριστικά τα όσα μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση haber global που χαρακτηρίζει τις ασκήσεις «παραδείγματα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη εναντίον της Τουρκίας».

«Ενώ η Ελλάδα έκανε ασκήσεις με τις ΗΠΑ, συνεχίζεται η μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη και συνεχίζεται η άσκηση ‘’Μέδουσα’’ στην Ανατολική Μεσόγειο. Όλα είναι παραδείγματα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη εναντίον της Τουρκίας», ανέφερε η παρουσιάστρια του haber global.

Στο ρεπορτάζ που προβλήθηκε αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Τα αμερικανικά τεθωρακισμένα διέσχισαν τον ποταμό Νέστο στην Ξάνθη και έγινε παροχή εκπαίδευσης στις μονάδες τεθωρακισμένων του Στρατού της Ελλάδας».

Πηγή: skai.gr