Κορωνοϊός: Έχει «δρόμο» ακόμα η Ιταλία – Πότε θα κορυφωθεί η επιδημία

Δεν έχει φτάσει στο σημείο της κορύφωσής της η επιδημία του κορωνοϊού στην Ιταλία, δήλωσε ο Σίλβιο Μπρουσαφέρο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της χώρας.

«Δεν έχει φτάσει η κορύφωση (της επιδημίας), υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης που μας κάνει να υποθέτουμε ότι είμαστε κοντά. Αναμένουμε ότι θα φτάσουμε στην κορύφωση τις επόμενες ημέρες. Δεν βρισκόμαστε σε φάση ύφεσης, αλλά η ανάπτυξη επιβραδύνεται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε επίσης, ότι κανείς δεν θα πρέπει να ‘’παραμυθιάζεται’’ ότι ο περιορισμός της εξάπλωσης μπορεί να οδηγήσει και σε χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν υιοθετηθεί.

Εάν έπρεπε να αποφασίσουμε σήμερα, θα ήταν αναπόφευκτη η επέκταση των μέτρων καθώς δεν βρισκόμαστε σε φάση ύφεσης τόνισε από την πλευρά του ο Φράνκο Λοκατέλι, πρόεδρος του Ιταλικού Οργανισμού Υγείας σχολιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ στην χώρα έως και τις 3 Απριλίου.

Τόσο ο Λοκατέλι όσο και ο Μπρουσαφέρο ανήκουν στη συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή που εισηγείται στην κυβέρνηση τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Πηγή: skai.gr