Το «Κορίτσι της Ναπάλμ» oλοκλήρωσε τις θεραπείες του 50 χρόνια μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ

Πέρασαν 50 ολόκληρα χρόνια για να καταφέρει η Kim Phuc Phan Thi, το τότε εννιάχρονο κορίτσι της συγκλονιστικής φωτογραφίας- σύμβολο για τον πόλεμο στο Βιετνάμ, να ολοκληρώσει τον κύκλο των θεραπειών της για τα τραύματα που της προκάλεσε το χτύπημα από βόμβα Ναπάλμ.

Tο κορίτσι της Ναπάλμ, δηλαδή το εννιάχρονο παιδί που αποτυπώθηκε σε ένα συγκλονιστικό καρέ να τρέχει γυμνό ενώ ουρλιάζει από τον πόνο, και έγινε η εικόνα σύμβολο του πολέμου του Βιετνάμ, μεσήλικη γυναίκα πλέον έκανε την τελευταία δερματολογική της θεραπεία, 50 χρόνια μετά τον αμερικανικό βομβαρδισμό που θα άλλαζε τη ζωή της για πάντα. 

Το 1972, ο φωτορεπόρτερ του Αssociated Press, Nικ Ουτ, απαθανάτισε τη στιγμή που η εννιάχρονη τότε Kim Phuc Phan Thi εθεάθη να τρέχει σε έναν δρόμο, με το σώμα της καμένο και γυμνό αφού τα ρούχα της πήραν φωτιά μετά από το χτύπημα της ναπάλμ.

H φωτογραφία κέρδισε το βραβείο Πούλιντζερ.

NAPALM-GIRL

Η Phan Thi, που έμεινε στην ιστορία ως το "Κορίτσι της Napalm" 59 ετών πλέον, η κυρία ολοκλήρωσε τον κύκλο των θεραπειών δέρματος μετά από δεκαετίες πόνου και μεγάλες ουλές στον κορμό της.

Τα τραύματά της ήταν τόσο σοβαρά που οι γιατροί πίστεψαν ότι δεν θα επιζούσε, αλλά μετά από περισσότερο από ένα χρόνο θεραπείας, η κατάστασή της σταθεροποιήθηκε.

NAPALM-GIRL

Τελικά ανάρρωσε από τα τραύματά της και έζησε στο Βιετνάμ μέχρι το 1992 πριν μετακομίσει στον Καναδά με τον σύζυγό της, όπου ζει ακόμα.

Ωστόσο, συνέχισε να υποφέρει από πόνους και ξεκίνησε εξειδικευμένες θεραπείες με τον ιατρό Jill Zwaibel στο Μαϊάμι πριν από αρκετά χρόνια.

Μάλιστα ο γιατρός ανέλαβε δωρεάν την θεραπεία της.

NAPALM-GIRL

Πηγή: skai.gr