Κλυδωνίζεται επικίνδυνα η κυβέρνηση Τζόνσον: Παραιτήθηκε ένας ακόμη υπουργός - Θα συνεχίσω, λέει ο Βρετανός πρωθυπουργός

Κυβέρνηση Τζόνσον

Συνολικά από χθες ο Μπόρις Τζόνσον έχει χάσει 16 μέλη της κυβέρνησης, ενώ ακόμα και μέχρι τώρα ένθερμοι υποστηρικτές του στην κοινοβουλευτική ομάδα δηλώνουν δημοσίως από το πρωί ότι έχουν απωλέσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Καταιγίδα παραιτήσεων στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, καθώς πριν από λίγη ώρα παραιτήθηκε και ο υφυπουργός Στέγασης, Στιούαρτ Άντριου εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά για τον τρόπο διακυβέρνησης του πρωθυπουργού.

«Η πίστη και η ενότητα είναι χαρακτηριστικά που πάντα προσπαθούσα να παρέχω στο υπέροχο κόμμα μας. Ωστόσο, φοβάμαι ότι τα άφησα να υπερισχύσουν της κρίσης μου πρόσφατα. Έρχεται μια στιγμή που πρέπει να φροντίσεις για την προσωπική σου ακεραιότητα και αυτή η στιγμή είναι τώρα» ανέφερε ο Άντριου.

Συνολικά από χθες ο Μπόρις Τζόνσον έχει χάσει 16 μέλη της κυβέρνησης, ενώ ακόμα και μέχρι τώρα ένθερμοι υποστηρικτές του στην κοινοβουλευτική ομάδα δηλώνουν δημοσίως από το πρωί ότι έχουν απωλέσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Πάντως, ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να «συνεχίσει» τη θητεία του, παρά τις παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών, οι οποίες τον αποδυναμώνουν με φόντο μια διαδοχή σκανδάλων.

«Θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τη θητεία που μου ανατέθηκε» δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης στη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης των ερωτήσεων στο κοινοβούλιο, που ήταν ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη. «Η δουλειά ενός πρωθυπουργού σε δύσκολες συνθήκες, όταν του έχει ανατεθεί μια κολοσσιαία εντολή, ειναι να συνεχίσει και αυτό είναι που θα κάνω» πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον είπε ακόμη στους βουλευτές ότι η οικονομία αντιμετωπίζει δύσκολους καιρούς και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αντιπροσωπεύει το χειρότερο πόλεμο στην Ευρώπη εδώ και 80 χρόνια.

«Αυτή είναι ακριβώς η στιγμή που περιμένεις από μια κυβέρνηση να συνεχίσει τη δουλειά της, όχι να φύγει, να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο Τζόνσον μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ακόμη πως απεχθάνεται το μπούλινγκ και την κατάχρηση εξουσίας, όταν ερωτήθηκε γιατί προήγαγε ένα συντηρητικό βουλευτή έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που είχαν διατυπωθεί σε βάρος του.

Εκπρόσωπος του Τζόνσον είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως ο Τζόνσον γνώριζε για μερικούς ισχυρισμούς που είχαν διατυπωθεί εναντίον του πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών Κρις Πίντσερ, ο οποίος διαγράφηκε την περασμένη εβδομάδα από το κόμμα.

Πηγή: skai.gr