Κλήση του στρατιωτικού ακόλουθου της Ρωσίας στο βρετανικό Υπουργείο Άμυνας

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Για δεύτερη φορά από την αρχή της εισβολής ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας της Ρωσίας στο Λονδίνο κλήθηκε στο βρετανικό Υπουργείο Άμυνας για να του ζητηθούν εξηγήσεις για τις θηριωδίες που συντελούνται στο ουκρανικό μέτωπο.

Ο εκ των μονίμων γραμματέων του υπουργείου Λόρενς Λι διαμαρτυρήθηκε «με τους πιο δυνατούς όρους» για τις «συνεχιζόμενες και αδικαιολόγητες πράξεις βίας που διαπράττονται κατά αθώων πολιτών» από τις ρωσικές δυνάμεις.

Επίσης υπενθύμισε στον Ρώσο διπλωμάτη τις υποχρεώσεις της χώρας του υπό τη Συνθήκη της Γενεύης, η οποία τονίζει πως σχολεία, θέατρα και νοσοκομεία «δεν είναι θεμιτός στρατιωτικοί στόχοι».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, ο Βρετανός αξιωματούχος προειδοποίησε τον Ρώσο ακόλουθο πως το Λονδίνο θα συγκεντρώσει στοιχεία για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και απαίτησε ξανά την άμεση απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία.

Δεκτός από την Υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας και τον Υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας έγινε, εξάλλου, ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ.

Εν τω μεταξύ, η Ντάουνινγκ Στριτ για πρώτη φορά επισήμως απέδωσε στη Ρωσία τις βιντεοκλήσεις που έγιναν προς υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης από άτομα που παρίσταναν Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ο Υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι έλαβε κλήση από κάποιον που παρίστανε τον Ουκρανό Πρωθυπουργό Ντένις Σμιχάλ. Η Υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ είπε ότι το ίδιο είχε συμβεί και στην ίδια, ενώ παρόμοια απόπειρα έγινε και προς την Υπουργό Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις.

Πηγή: skai.gr