«Φωτιά» στις σχέσεις Κίνας-Βρετανίας άναψε η επίσκεψη βουλευτών στην Ταϊβάν

Το Πεκίνο κάνει λόγο για «χονδροειδή παρέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και «κατάφωρη παραβίαση» της αρχής της Μίας Κίνας

Η επίσκεψη μιας βρετανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής στην Ταϊβάν αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση» της αρχής της Μίας Κίνας και «χονδροειδή παρέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στη Βρετανία.

Η Κίνα ισχυρίζεται ότι η Ταϊβάν είναι μέρος της κινεζικής επικράτειας. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί κινεζικής κυριαρχίας.

Η επιτροπή των Βρετανών βουλευτών είπε ότι θα συναντηθεί με την πρόεδρο Τσάι Ινγκ-γουέν και άλλους ανώτερους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της.

«Η κινεζική πλευρά προτρέπει τη βρετανική πλευρά να τηρήσει τη δέσμευσή της, να σταματήσει κάθε ενέργεια που παραβιάζει την αρχή της Μίας Κίνας και να σταματήσει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Κινήσεις της βρετανικής πλευράς που υπονομεύουν τα συμφέροντα της Κίνας θα αντιμετωπιστούν με δυναμικές απαντήσεις από την κινεζική πλευρά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ