Η Κίνα σπεύδει να εξασφαλίσει ΜΕΘ, γιατρούς και αποθέματα φαρμάκων λόγω έξαρσης της Covid-19

Μεγάλα νοσοκομεία της πόλης προμηθεύονταν επιπλέον αναπνευστήρες και άλλο εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης ενώ υπάρχουν έντονες ανησυχίες σχετικά με τον αριθμό του προσωπικού, ιδίως των νοσηλευτών στις ΜΕΘ

Τρέχουν και δε φτάνουν οι κινεζικές αρχές οι οποίες προσπαθούν να ενισχύσουν το αριθμό των κλινών στις ΜΕΘ, τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας καθώς επίσης και τις προμήθειες φαρμάκων καθώς η Covid-19 βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Guardian.

Μετά την απότομη κατάργηση της «μηδενικής ανοχής» στη Covid τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί στην Κίνα. Οι αρχές έχουν παραδεχθεί ότι είναι «αδύνατο» για το σύστημα των τεστ να υπάρχει ολική παρακολούθηση της πορείας του ιού. Στο μεταξύ, οι νεκροί την τελευταία εβδομάδα ήταν λιγότεροι από 10, σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές, αλλά υπάρχουν ανεπίσημες αναφορές για επιπλέον θανάτους και μεγάλη κίνηση στα γραφεία κηδειών.

Τουλάχιστον ένα μεγάλο γραφείο κηδειών στο Πεκίνο φυλασσόταν έντονα από την αστυνομία την Τρίτη, μετά από πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης για ουρές από νεκροφόρες. Παράλληλα, πολυάριθμα δημοσιεύματα κρατικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν τις προσπάθειες για ενίσχυση των υποδομών και του ιατρικού εξοπλισμού. 

Σύμφωνα με τους Global Times, μεγάλα νοσοκομεία της πόλης προμηθεύονταν επιπλέον αναπνευστήρες και άλλο εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης. Επικαλούμενο εμπειρογνώμονες, το δημοσίευμα ανέφερε ότι υπήρχαν επίσης μεγάλες ανησυχίες σχετικά με τον αριθμό του προσωπικού, ιδίως των νοσηλευτών εντατικής θεραπείας. Την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε ότι γιατροί και νοσηλευτές αναγκάζονταν να εργάζονται ακόμη και μετά από θετικό τεστ στον ιό.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι τα νοσοκομεία δανείζονται «επειγόντως» προσωπικό από άλλες εγκαταστάσεις για να τους επανεκπαιδεύσουν. Η επαρχία Χενάν, για παράδειγμα, έθεσε ως στόχο να υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των μονάδων εντατικής θεραπείας και να αυξήσει τον αριθμό των γιατρών και των νοσηλευτών των ΜΕΘ σχεδόν κατά 10 φορές. Η Γκουανγκζού, μια πόλη 15 εκατομμυρίων κατοίκων, αύξησε τον αριθμό των ιατρείων για να έχουν πρόσβαση έως και 110.000 ασθενείς την ημέρα, από 40.000. Εργάζεται επίσης για να αυξήσει τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ από 455 σε 1.385 μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας, ανέφερε η People's Daily.

Το τρέχον κύμα αναμένεται να κορυφωθεί στις μεγάλες πόλεις αυτόν τον μήνα, πριν το δεύτερο και το τρίτο κύμα χτυπήσουν και πάλι τη χώρα μετά τα ταξίδια για το νέο σεληνιακό έτος και την επακόλουθη επιστροφή τον πολιτών στην εργασία τους. 

Πηγή: skai.gr