Καθυστερήσεις στα τρένα στη Βρετανία λόγω έντονης βροχόπτωσης

Το βρετανικό Μετεωρολογικό Γραφείο είχε εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση για τις νεροποντές το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε ορισμένα σιδηροδρομικά δρομολόγια αντιμετωπίζει το επιβατικό κοινό στη νότια Αγγλία και στην Ουαλία το πρωί της Πέμπτης, λόγω πλημμυρών και άλλων προβλημάτων που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση τη νύχτα της Τετάρτης.

Το βρετανικό Μετεωρολογικό Γραφείο είχε εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση για τις νεροποντές το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η συσσώρευση ομβρίων υδάτων και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση οδήγησαν στο κλείσιμο για ώρες όλων των γραμμών από τους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς King's Cross και Moorgate του Λονδίνου προς το Στίβενεϊτζ της κομητείας Χάρτφορντσιρ.

Τα δρομολόγια εκτελούνται με προβλήματα και σε πολλές άλλες συνδέσεις μεταξύ Λονδίνου και των γύρω κομητειών, καθώς και σε ορισμένες περιοχές της Ουαλίας.

Από τις 9 το πρωί τοπική της Πέμπτης, πάντως, οι καταιγίδες έχουν σταματήσει και θα σημειωθούν ξανά αργότερα μέσα στην ημέρα μόνο παροδικά κατά τόπους.

Πηγή: skai.gr