«Κόκκινος» συναγερμός στη Βρετανία για την καταιγίδα Εunice- Πιθανότατα η ισχυρότερη από το 1990

Η καταιγίδα Eunice πρόκειται να πλήξει τη Βρετανία με ανέμους που θα φτάνουν τα 100 μίλια την ώρα αύριο μετά την εισβολή της καταιγίδας Ντάντλεϋ από τον Ατλαντικό, αφήνοντας περισσότερα από 14.000 σπίτια χωρίς ρεύμα και ζημιές στο πέρασμά της.

Σχεδόν όλα τα δρομολόγια στα τρένα στη Σκωτία ακυρώθηκαν σήμερα το πρωί, ενώ δεκάδες προειδοποιήσεις για πλημμύρες έχουν εκδοθεί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα, οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι η καταιγίδα που πλησιάζει -η δεύτερη από τις καταιγίδες που έπληξαν το Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα- θα μπορούσε να είναι η ισχυρότερη από την καταιγίδα Burns Day το 1990, όταν οι ταχύτητες του ανέμου έφτασαν τα 107 μίλια την ώρα στο Aberporth της Ουαλίας και καλούν τους ανθρώπους να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους εν μέσω φόβων για πτώση δέντρων και αντικειμένων.

Καθώς η Βρετανία προετοιμάζεται για την καταιγίδα, φαίνεται όλο και πιο πιθανό τουλάχιστον τμήματα της νότιας χώρας να τεθούν υπό σπάνιες «κόκκινες» προειδοποιήσεις για τον καιρό από το Met Office, που σημαίνει «ευρύς κίνδυνος για τη ζωή από τα ιπτάμενα αντικειμένα».

Ο υψηλός συναγερμός έρχεται αφότου το Met Office αναβάθμισε την πορτοκαλί προειδοποίηση «κίνδυνου για τη ζωή» για να καλύψει ολόκληρη την Αγγλία την Παρασκευή, όταν η καταιγίδα Eunice θα πλήξει τη χώρα με χιονοθύελλες και θυελλώδεις ανέμους 100 μίλια την ώρα.

Σήμερα το πρωί διεξήχθη καθαρισμός αφού η καταιγίδα Ντάντλεϊ έπληξε τη χώρα με ανέμους ταχύτητας 80 μίλια/ώρα και άφησε χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα, προκάλεσε προβλήματα στους δρόμους, ενώ τα τρένα αναγκάστηκαν να ακυρώσουν δρομολόγια.

Και η Εθνική Αστυνομική Αεροπορική Υπηρεσία μοιράστηκε πλάνα από πιλότους που προσπαθούσαν να «πολεμήσουν» τις ισχυρούς ανέμους καθώς πετούσαν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

Πηγή: Daily Mail