Κάνε μπαμπά να δεις καλό: Ο πατέρας του Τζόνσον υποβάλει αίτημα για γαλλική υπηκοότητα!

Κάνε… μπαμπά να δεις καλό! Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, διαπρύσιου υπέρμαχου του Brexit, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι βρίσκεται στη διαδικασία υποβολής αιτήματος για… γαλλικό διαβατήριο για να διατηρήσει τους δεσμούς του με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit!

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ψήφισε για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016, είπε στο ραδιόφωνο RTL ότι ήθελε να γίνει Γάλλος πολίτης λόγω των ισχυρών οικογενειακών του δεσμών με τη Γαλλία. 

«Αν το καταλαβαίνω καλά, είμαι Γάλλος. Η μητέρα μου γεννήθηκε στη Γαλλία, η μητέρα της ήταν... εντελώς Γαλλίδα όπως και ο παππούς της. Έτσι, για μένα αυτό έχει να κάνει με την επανάκτηση όσων… έχω ήδη. Και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο» ανέφερε ο 80χρονος Τζόνσον, ο οποίος μάλιστα μιλούσε στα γαλλικά. 

«Θα είμαι πάντα Ευρωπαίος, αυτό είναι σίγουρο. Κανείς δεν μπορεί να πει στους Βρετανούς: ‘’δεν είστε Ευρωπαίοι’’. Είναι σημαντικό να έχουμε δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση », πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τζόνσον διατηρεί εξοχική κατοικία στην Ελλάδα, στο Πήλιο, την οποία επισκέπτεται συχνά. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο ο άτακτος πατέρας αψήφησε την οδηγία του γιου του για μη άσκοπες μετακινήσεις και ταξίδεψε μέχρι το μαγευτικό Πήλιο. Ο Τζόνσον ο πρεσβύτερος επιδιώκει να μη χάσει τα προνόμιά του στη Γηραιά Ήπειρο. 

Πηγή: skai.gr