Κλείσιμο

Φρενίτιδα στην Καλιφόρνια: Υπερτυχερός κερδίζει 1,08 δισ. δολάρια σε τζακ ποτ λοταρίας

Ο τυχερός λαχνός της Τετάρτης πουλήθηκε στο μίνι μάρκετ Las Palmitas στο κέντρο του Λος Άντζελες. Το κατάστημα θα λάβει σχεδόν 1 εκατ. δολάρια για την πώληση του λαχνού

Τρέλα στις ΗΠΑ μετά την κλήρωση του τυχερού παιχνιδιού Powerball που έβγαλε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης έναν σούπερ τυχερό λαχνό, ο οποίος κερδίζει το αστρονομικό ποσό 1,08 δισ. δολαρίων. Ο λαχνός πωλήθηκε σε παντοπωλείο του Λος Άντζελες και ο τυχερός ή η τυχερή δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Όποιος κι αν είναι, έχει δύο επιλογές μπροστά του/της: είτε να εισπράξει όλο το ποσό σε 29 ετήσιες δόσεις των 37 εκατομμυρίων δολαρίων, είτε να τα λάβει εφάπαξ, αλλά κουτσουρεμένα. Στη δεύτερη περίπτωση, το καθαρό ποσό που θα λάβει, ανέρχεται σε 558,1 εκατ. δολάρια.

Το έπαθλο της Τετάρτης κατατάσσεται ως το έκτο μεγαλύτερο τζακ ποτ λαχειοφόρων αγορών των ΗΠΑ και το τρίτο μεγαλύτερο τζάκποτ του Powerball, πίσω από το παγκόσμιο ρεκόρ των 2,04 δισ. δολαρίων που έδωσε το περσινό τζακ ποτ του Powerball στην Καλιφόρνια και το τζακ ποτ με το 1,586 δισ. δολαρίων το 2016.

Ο τυχερός λαχνός της Τετάρτης πουλήθηκε στο μίνι μάρκετ Las Palmitas στο κέντρο του Λος Άντζελες. Το κατάστημα θα λάβει σχεδόν 1 εκατ. δολάρια για την πώληση του λαχνού.

Σύμφωνα με εργαζόμενο στο παντοπωλείο, τρεις από τους πελάτες αγόρασαν πολλούς λαχνούς.

Στην Καλιφόρνια, οι νικητές του τζάκποτ του Powerball έχουν στη διάθεσή τους διάστημα 12 μηνών για να διεκδικήσουν τα βραβεία τους. Εντός 60 ημερών μετά την επικύρωση της αξίωσής τους μπορούν να επιλέξουν ποια πληρωμή θέλουν.

Πηγή: skai.gr