Καλιφόρνια: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά - 180.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Καλιφόρνια: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά - 180.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Καλιφόρνια για να τεθούν υπό έλεγχο οι καταστροφικές πυρκαγιές, μία εξ αυτών βόρεια του Σαν Φρανσίσκο και άλλη μία κοντά στο Λος Άντζελες, με τις αρχές να προχωρούν σε προληπτικές διακοπές ρεύματος και εκκενώσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Περίπου 180.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της πυρκαγιάς «Κινκέιντ», όπως έχει ονομαστεί, η οποία μαίνεται βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σονόμα, όπου οι φλόγες έχουν ήδη κάψει περισσότερα από 120.000 στρέμματα.

Εντολή εκκένωσης που αφορά 50.000 ανθρώπους εξέδωσαν οι αρχές χθες βράδυ, στο βόρειο τμήμα του Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια, όπου η πυρκαγιά Kincade μαίνεται εδώ και ημέρες, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας, την Cal Fire, η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, δεν είχε περιοριστεί παρά μόνο κατά 10% σήμερα το πρωί, καθώς ενισχύεται από μετεωρολογικές συνθήκες που ευνοούν πολύ τη διάδοση της φωτιάς.

Πηγή: skai.gr/AΠΕ-ΜΠΕ