Τζακ Νίκολσον: Ποιο μυστικό του έκρυβε η οικογένειά του επί δεκαετίες

«Είχα προβλήματα με την οικογένειά μου» είχε δηλώσει ο Νίκολσον. Και όντως αντιμετώπισε οικογενειακά προβλήματα

Ο Τζακ Νίκολσον, ο λαμπερός οσκαρικός σταρ, δεν είχε και την πιο λαμπερή παιδική ηλικία, όπως έχει ομολογήσει και ο ίδιος. Γεννήθηκε στις 22 Απριλίου 1937, στο Νιού Τζέρσεϊ, γιος της Τζουν Νίκολσον (1918–1963) που ήταν χορεύτρια. Η μητέρα του Νίκολσον ήταν ιρλανδικής, αγγλικής, γερμανικής και ουαλικής καταγωγής. Ο Νίκολσον θεωρεί ότι έχει ιρλανδική καταγωγή, συγκρίνοντας τον εαυτό του με τον θεατρικό συγγραφέα Ευγένιο Ο' Νηλ τον οποίο υποδύθηκε στην ταινία Reds: «Δεν λέω ότι είμαι τόσο σκοτεινός όσο εκείνος... αλλά είμαι συγγραφέας, είμαι Ιρλανδός, είχα προβλήματα με την οικογένειά μου» είχε δηλώσει. Και όντως αντιμετώπισε οικογενειακά προβλήματα. 

Η μητέρα του παντρεύτηκε τον Ιταλοαμερικανό σόουμαν Ντόναλντ Φουρσίλο(1909–1997) το 1936, πριν συνειδητοποιήσει ότι ήταν ήδη παντρεμένος. Ο βιογράφος Πάτρικ ΜακΓκίλιγκαν αναφέρει στη βιογραφία του Νίκολσον Jack's Life, ότι ο γεννημένος στη Λετονία Έντι Κινγκ, μάνατζερ της Τζουν, μπορεί να ήταν ο βιολογικός πατέρας του Νίκολσον, και όχι ο Φουρσίλο. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο Τζουν Νίκολσον δεν ήταν σίγουρος για την ταυτότητα του πατέρα του.

Δεδομένου ότι η Τζουν ήταν μόλις 17 ετών και ανύπαντρη, οι γονείς της συμφώνησαν να μεγαλώσουν τον Νίκολσον σαν δικό τους παιδί, με την Τζουν να υποδύεται την αδελφή του. Το 1974, οι ερευνητές του περιοδικού Time έμαθαν την αλήθεια, και ενημέρωσαν τον Νίκολσον ότι η «αδελφή» του, ήταν στην πραγματικότητα η μητέρα του, και η άλλη του «αδελφή», η Λορέν, ήταν πραγματικά θεία του. 

Όταν ο 37χρονος τότε ηθοποιός έμαθε την αλήθεια, τόσο η μητέρα του όσο και η γιαγιά του είχαν πεθάνει (το 1963 και το 1970, αντίστοιχα). Όταν ανακάλυψε τι συνέβαινε, ο Νίκολσον ανέφερε ότι ήταν «ένα αρκετά δραματικό γεγονός, αλλά δεν ήταν αυτό που θα έλεγα τραυματικό... Ήμουν αρκετά καλά διαμορφωμένος ψυχολογικά». 

Πηγή: skai.gr