Κλείσιμο

Ιταλία - Qatargate: Αναβλήθηκε η απόφαση έκδοσης της κόρης του Παντσέρι στο Βέλγιο

Nέα ακροαματική συνεδρίαση στις 3 Ιανουαρίου ώστε να εξακριβωθεί αν στις φυλακές του Βελγίου «τυγχάνουν σεβασμού οι αρχές της ευρωπαϊκής σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Αναβλήθηκε για τις 3 Ιανουαρίου η απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης για την έκδοση στο Βέλγιο της κόρης του πρώην ευρωβουλευτή και νυν κατηγορούμενου για διαφθορά, Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια. 

Δικαστής στην πόλη Μπρέσια, ο οποίος έπρεπε σήμερα να αποφανθεί για το αίτημα έκδοσης που έχουν υποβάλει οι βελγικές αρχές, αποφάσισε να ορίσει νέα ακροαματική συνεδρίαση στις 3 Ιανουαρίου ώστε στο μεταξύ να εξακριβωθεί αν στις φυλακές του Βελγίου τυγχάνουν σεβασμού οι αρχές της ευρωπαϊκής σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εξάλλου, σύμφωνα με δήλωση των συνηγόρων της κόρης και της συζύγου του Παντσέρι, πρόκειται να προσφύγουν στο ιταλικό Ανώτατο Δικαστήριο κατά της χθεσινής απόφασης για έκδοση της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, συζύγου του Παντσέρι.

Μετά από έφοδο των ιταλικών αρχών  στο σπίτι του Παντζέρι έξω από το Μπέργκαμο της βόρειας Ιταλίας, βρέθηκαν 17.000 ευρώ.

Στην συγκεκριμένη μονοκατοικία (κεντρική φωτογραφία) βρίσκεται, σε κατ΄ οίκον περιορισμό και απομόνωση, η σύζυγος του Παντζέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι. Η κόρη τους, βρίσκεται επίσης σε κατ’ οίκον περιορισμό, σε άλλο διαμέρισμα. 

Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο Πάντσερι ίδρυσε την ΜΚΟ ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Βρυξέλλες, Fight Impunity, και έκτοτε είναι πρόεδρος της. Μαζί του, κατηγορούμενος για το  Qatargate είναι ο βοηθός του Φραντσεσκο Τζόρτζι και η σύντροφός του, Εύα Καϊλή. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ