Ιταλία: Πυρπόλισαν το αυτοκίνητο διπλωμάτη στο Βερολίνο - Βανδάλισαν το προξενείο στη Βαρκελώνη

Τα περιστατικά αυτά σημειώθηκαν σχεδόν δύο μήνες μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι ενός Ιταλού διπλωμάτη στην Αθήνα

Στόχος βανδαλισμών σε Γερμανία και Ισπανία έγινε η ιταλική διπλωματική περιουσία καθώς όπως ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, χθες βράδυ πυρπολήθηκε ΙΧ αυτοκίνητο Ιταλού διπλωμάτη στο Βερολίνο και προκλήθηκαν ζημιές, με ρίψη μπογιάς, στη είσοδο του ιταλικού προξενείου στην Βαρκελώνη.

Η κυβέρνηση της Ρωμης ανακοίνωσε ότι ζητήθηκε η ενίσχυση της προστασίας των Ιταλών διπλωμάτων που εργάζονται στις δύο χώρες και ότι τα συμβάντα ερευνώνται από την ισπανική και την γερμανική αστυνομία.

Συμφωνα με τον Τύπο, πρόκειται, πιθανώς, για επιθέσεις για τις οποίες μπορεί να ευθύνονται οργανώσεις αναρχικών, οι οποίες έχουν ζητήσει την απελευθέρωση του Ιταλού αναρχικού Αλφρέντο Κόσπιτο.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση παρακολουθεί «με ανησυχία και προσοχή αυτές τις νέες περιπτώσεις βίας κατά των λειτουργών και των διπλωματικών μας αποστολών».

Μάλιστα, η ίδια με ανάρτησή της στο twitter εξέφρασε την αλληλεγγύη της στο πρόσωπο του Ιταλού διπλωμάτη.  «Μετέφερα τη συμπαράστασή μου και της ιταλικής κυβέρνησης στον Πρώτο Σύμβουλο της Ιταλικής Πρεσβείας στο Βερολίνο, Λουίτζι Εστέρο, για την επίθεση που έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητό του στη γερμανική πρωτεύουσα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι τα περιστατικά αυτά σημειώνονται σχεδόν δύο μήνες μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι ενός Ιταλού διπλωμάτη στην Αθήνα.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Ιταλία