Ισραήλ: Νέα επίθεση στην Ιερουσαλήμ - Μυρίζει ξανά «μπαρούτι» στη Μέση Ανατολή

Νέα επίθεση με πυρά στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ με δύο τραυματίες - Ο στρατός ενισχύει τις δυνάμεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη - Σύλληψη 42 υπόπτων

Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη μέση ανατολή προκαλεί η κλιμακούμενη ένταση των τελευταίων εβδομάδων, με αποκορύφωνα την χθεσινή επίθεση ενόπλου – Παλαιστίνιου σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ – έξω από συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με 7 νεκρούς. 

Σήμερα, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε νέα επίθεση με πυρά κοντά στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσαν η υπηρεσία πρώτων βοηθειών του Ισραήλ και μετέδωσε ο Στρατιωτικός Ραδιοσταθμός του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Jerousalem Post, τα δύο θύματα είναι πατέρας και γιος, 45 και 22 ετών αντίστοιχα. Και οι δύο μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση - με τραύματα στο άνω μέρος του σώματός τους - στο νοσοκομείο.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος «εξουδετερώθηκε», χωρίς να διευκρινίσει αν τραυματίστηκε ή είναι νεκρός, ενώ εκπρόσωπός της δήλωσε ότι πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση».

Ο δράστης είναι ένας 13χρονος Παλαιστίνιος ενώ η επίθεση πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Πόλης του Δαβίδ, στην παλαιστινιακή συνοικία Σιλωάμ.

Χθες, μετά την αιματηρή επίθεση, Παλαιστίνιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Γάζας πανηγυρίζοντας και καίγοντας σημαίες του Ισραήλ.

παλαιστινιοι

Η επίθεση κοντά στη συναγωγή -  στη Νέβε Γιαακόβ, συνοικία όπου κατοικούν ισραηλινοί έποικοι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ - σημειώθηκε την επομένη επιδρομής του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, που στοίχισε τη ζωή σε 9 Παλαιστίνιους.

Η διεθνής κοινότητα καταδίκασε το μακελειό ενώ η επίθεση, την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε «τρομοκρατικό συμβάν», εγείρει φόβους για κλιμάκωση της βίας, έπειτα από πολλούς μήνες έντασης στη Δυτική Όχθη.

Σε κατάσταση «υψίστου συναγερμού» οι ισραηλινές αρχές

Σήμερα η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 42 άτομα. «Η αστυνομία συνέλαβε 42 υπόπτους για να τους ανακρίνει, ορισμένοι ανήκουν στην οικογένεια του τρομοκράτη», διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η ισραηλινή αστυνομία σημείωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση «υψίστου συναγερμού».

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι ενισχύει τις δυνάμεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. 

«Έπειτα από αξιολόγηση της κατάστασης από τις IDF (Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας), αποφασίστηκε να ενισχυθεί η Μεραρχία της Ιουδαίας και της Σαμάρειας (Δυτική Όχθη) με ένα επιπρόσθετο τάγμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Την ίδια ώρα, η Χεζμπολάχ - η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου, που υποστηρίζεται από το Ιράν - εξήρε σήμερα την επίθεση που πραγματοποίησε ο Παλαιστίνιος ένοπλος. 

Πηγή: skai.gr