Ιταλία: Ο Μάριο Ντράγκι αυτοσαρκάστηκε με ανέκδοτο για τους τραπεζίτες στο δείπνο της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών

Μάριο Ντράγκι

Σε μια σύντομη αναφορά του στην οικονομική και πολιτική επικαιρότητα, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ικανοποιημένος από την αύξηση της αποθήκευσης ενέργειας στη χώρα του.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι πήρε μέρος απόψε σε δείπνο προς τιμήν του που παρέθεσε η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της χώρας. Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός ήταν σαφώς πιο «χαλαρός» απ΄ ό,τι συμβαίνει συνήθως στις δημόσιες εμφανίσεις του και αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους.

Θέλησε, μάλιστα, να πει και ένα «καυστικό» ανέκδοτο, με το οποίο αυτοσαρκάστηκε. Ο «Σούπερ Μάριο», στην αρχή της σύντομης ομιλίας του, ανέφερε: «Ένας ασθενής περιμένει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. Οι γιατροί του λένε: «έχουμε δυο καρδιές. Η μία ήταν ενός νέου 25 ετών, που έχαιρε άκρας υγείας, ενώ η δεύτερη ανήκε σε έναν κεντρικό τραπεζίτη, 86 ετών. Ποια θέλετε;». «Την δεύτερη, του τραπεζίτη», απαντά ο ασθενής. Και όταν οι γιατροί του ζητούν, έκπληκτοι, τον λόγο της επιλογής του, εκείνος απαντά: «Μα φυσικά, διότι η καρδιά αυτή... δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ!».

Στο ίδιο πνεύμα, απευθυνόμενος στους ξένους ανταποκριτές που εργάζονται στη χώρα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πρόσθεσε: «Είστε ερωτευμένοι με την Ιταλία, άρα και πολύ απαιτητικοί. Συνεχίστε πάντα έτσι, πίνοντας καπουτσίνο στον ήλιο και ποτό "απεριτίβο" στις ιταλικές πλατείες. Tο να είσαι ανταποκριτής στην Ιταλία - το καταλαβαίνω - είναι μια σκληρή δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει!».

Σε μια σύντομη αναφορά του στην οικονομική και πολιτική επικαιρότητα, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ικανοποιημένος από την αύξηση της αποθήκευσης ενέργειας στη χώρα του, υπογραμμίζοντας ότι η ενεργειακή εξάρτηση από την Ρωσία μειώθηκε μέσα σε έναν χρόνο από το 45% στο 25% του συνόλου των εισαγωγών».

«Υπερασπίζουμε την ελευθεροτυπία, διότι με τον τρόπο αυτό, υπερασπίζουμε την δημοκρατία μας. Είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα, το οποίο μας βοήθησε στις πιο δύσκολες στιγμές της Ιστορίας μας» δήλωσε, τέλος, ο Μάριο Ντράγκι, απευθυνόμενος στους ξένους δημοσιογράφους που εργάζονται στην Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ