Ιταλία: Νεκρή η πρόεδρος του εκδοτικού οίκου του «Harry Potter» σε σύγκρουση ταχύπλοου

Η Αντριέν μεταφέρθηκε στην ακτή όπου έγιναν προσπάθειες να της σώσουν τη ζωή με ΚΑΡΠΑ

Η πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Bloomsbury των ΗΠΑ, Αντριέν Βογκεν, σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια του συζύγου και των δύο μικρών παιδιών της όταν το ταχύπλοο τους έπεσε σε ιστιοφόρο ανοιχτά των ακτών της Ιταλίας.

Η Αντριέν Βόγκεν, 44 ετών, η εταιρεία της οποίας είναι περισσότερο γνωστή για τα βιβλία «Χάρι Πότερ», εκτοξεύτηκε κατά την πρόσκρουση ανάμεσα στα σκαριά των δύο σκαφών και χτυπήθηκε θανάσιμα από την προπέλα του ταχύπλοου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ένα τρομακτικό βίντεο που γυρίστηκε από έναν καλεσμένο στο γαμήλιο πάρτι που γινόταν εκείνη τη στιγμή στο ιστιοφόρο στο οποίο προσέκρουσε το ταχύπλοο δείχνει κόσμο με μαγιό να χορεύουν το «Everybody» των Backstreet Boys όταν σημειώθηκε το δυστύχημα.

«Τι συνέβη;» ρωτά μια γυναίκα και ένας άντρας απαντά: «Αυτό το ταχύπλοο συγκρούστηκε μαζί μας». «Χριστέ μου», φωνάζει ένας άλλος άντρας καθώς η μουσική σταματάει και οι άνθρωποι τρέχουν να δουν τι έχει συμβεί και αντικρίζουν την έφηβη κόρη της Αντριάν Βόγκαν στα κύματα ανάμεσα στα συντρίμμια.

Άλλοι στη συνέχεια είδαν την πρόεδρο του εκδοτικού οίκου που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη στο νερό να δέχεται βοήθεια από τον σύζυγό της και τα παιδιά της, σύμφωνα με τον Πιέτρο Λουτσολίνο, μπάρμαν στο εμβολισμένο ιστιοφόρο «Tortuga».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Αντριάν μεταφέρθηκε στην ακτή όπου έγιναν προσπάθειες να της σώσουν τη ζωή με ΚΑΡΠΑ.

Ο σύζυγος της, Μάικ Γουάιτ, τραυματίστηκε επίσης.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Castiglione di Ravello, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον αριστερό του ώμο, ανέφεραν τα τοπικά δημοσιεύματα.

Τα παιδιά τους, η Λεάνα 14 ετών και ο Μέισον 11 ετών δεν τραυματίστηκαν, αλλά δέχθηκαν τη βοήθεια ψυχολόγων, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Ο χειριστής του ταχύπλοου για τον οποίο το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι η ηλικία του, 30 ετών, νοσηλεύεται επίσης με τραύματα στα πλευρά και τη λεκάνη του και φέρεται να βγήκε θετικός στις τοξικολογικές εξετάσεις μετά τη σύγκρουση, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. «Έχουμε την εντύπωση ότι ήταν μεθυσμένος», είπε ο Πιέτρο Λουτσολίνο, ο μπάρμαν, ο οποίος είδε τον οδηγό του ταχύπλοου να κάνει εμετό μετά τη σύγκρουση.

Η Αντριάν Βόγκαν και η οικογένειά της έφτασαν στην Ιταλία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Λιγότερο από 24 ώρες πριν συμβεί η τραγωδία, ο σύζυγός της μοιράστηκε φωτογραφίες της οικογένειας να ποζάρει χαρούμενα σε διάφορες τοποθεσίες στη Ρώμη, όπως η Φοντάνα ντι Τρέβι, το Κολοσσαίο και η Ρωμαϊκή Αγορά.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Πηγή: NewYorkPost